Όρθρος και θεία λειτουργία για την εορτή της Οσίας Μελούς στη Βουρρίνα της Κω
Τοπικά
05/07/2024
H Εορτή της Οσίας Μελούς στο «σταυροδρόμι προσκυνημάτων» 

Με θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία και ο όρθρος για την εορτή τις Οσίας Μελούς στη Βουρρίνα τις Κω, το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου, όπως κάθε χρόνο, τέλεσε το μυστήριο τις Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Οσίας.

Έψαλε ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Γεώργιος Σακέλλης, Πρωτοψάλτης τοῦ Ἱερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κω, με τον Πρωτοψάλτη Ιωάννη Πεταλά και τον Γιάννη Κιαρη.

Παρόντες, ο ταξίαρχος διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Παύλο  Ανδρικόπουλος , ο ταξίαρχος της Β΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδ/σου κ.Μανώλης Καζαμίας, η αντιδήμαρχος Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, ο μαέστρος της φιλαρμονικής Κω Νίκος Γκαναβούρας , ο π. πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο κοινοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δημόπουλος και αρκετός κόσμος.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως  τους ιερωμένους  που παρευρέθηκαν Αρχιμανδρίτη π.Ιωακείμ Οικονομίκο, π.Αναστάσιο Τσουκνιά, π. Ιωάννη Βαγιανό Κώστογλου, π. Περικλή Κιαρη, τον π. Νεκτάριο Χάσικος καθώς  και της ηγουμένης Ευπραξία και μοναχών της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε για τον ασκητικό βίο της Οσίας Μελούς που έζησε στη σχισμή του βράχου πίσω από το σημερινό ναό και που κάπου εκεί κοντά βρίσκονται και τα ιερά λείψανά της.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάδειξή της: τον Μιχάλη Δανελλάκη, τους Μαύρους λύκους, την οικογένεια Μανώλη Κουτελλά που μετέγραψαν στην Ιερά Μητρόπολη το κτήμα που βρίσκεται το ιερό κάθισμα (όπου τώρα κτίζονται και τα κελιά από τους μαύρους λύκους), την οικογένεια Πέτσαλη που φρόντιζε και φροντίζει το ναό κ.α. Αναφέρθηκε στη νέα εικόνα που κοσμεί την Ιερά Μονή, προσφοράς της κ.Αλίκης Σωτηράκη.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με το αντίδωρο μοίρασε και μικρά εικονάκια της Οσίας Μελούς σε όλους τους προσκυνητές, ενώ από τους Μαύρους λύκους και την Οικογένεια Πέτσαλη προσφέρθηκαν κεράσματα και δροσερό καρπούζι με τυρί.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ