Με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κω!
Τοπικά
05/07/2024

Mετά την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την Καρδάμαινα είδαμε πολλούς συμπολίτες μας να ευαισθητοποιούνται εθελοντικά. Ανάμεσα στους πρώτους συλλόγους που έτρεξαν να παράσχουν τη βοήθεια τους, ήταν τα μέλη του Κυνηγετικού συλλόγου Κω, οι οποίοι άμεσα  συγκέντρωσαν τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, ως απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια για τους  κατοίκους και τους τουρίστες που βρέθηκαν στο γήπεδο της Αντιμάχειας.

Ο πρόεδρος του  Κυνηγετικού  Συλλόγου Κω Γιάννης Μιαούδης επισημαίνει πως ο σύλλογος έχει αναπτύξει  περιβαλλοντική και κοινωνική δράση και από την πρώτη στιγμή της φωτιάς, μέλη του συλλόγου βοήθησαν στη διάνοιξη δρόμων και συμμετείχαν στην πυροπροστασία. Ο κ. Μιαούδης ως πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κω κατέθεσε  πρόταση στο δασαρχείο Κω  για 3ετη απαγόρευση του κυνηγιού  και τόνισε την ανάγκη να μη γίνεται βόσκηση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στον απολογισμό του συλλόγου η ζημιά που έχει καταγραφεί αγγίζει τις 2000 ευρώ οι οποίες θα καλυφθούν από ιδίους πόρους του συλλόγου, όπως επίσης ο Κυνηγετικός σύλλογος θα πραγματοποιήσει δεντροφύτευση στην περιοχή.

Ρεπορτάζ