Όλες οι δυνάμεις επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς I Η Κατάσταση στην Κω είναι δύσκολη!
Τοπικά
01/07/2024
Πάνω από 5000 άτομα φιλοξενούνται στην Αντιμάχεια!

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση κάνει λόγο ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς , η έπαρχος Κω Νισύρου Ντίνα Σβύνου, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης  και ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Φραζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις μέχρι τώρα ενέργειες αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για να περιοριστεί το μέτωπο και να μην προχωρήσει προς την Καρδάμαινα.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν έχουν κοπάσει και οι εστίες είναι πολλές και έχει γίνει πλήρη εκκένωση της Καρδάμαινας», ενώ τόνισαν : «Δίνουμε μεγάλη μάχη, όμως επιχειρούν όλες οι δυνάμεις, επίγειες και από αέρος και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να σταματήσει η φωτιά με αντιπυρικές ζώνες  και να μην περάσει η φωτιά στην Καρδάμαινα. Οι άνεμοι δυστυχώς  δημιουργούν συνεχώς εστίες, αλλά η μάχη είναι μεγάλη και προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων». Ο κόσμος έχει μαζευτεί στο ΓΕΛ Αντιμάχειας, στο γήπεδο, στο δημοτικό σχολείο του χωριού και  σε δημόσια κτίρια της περιοχής και γίνονται προσπάθειες  να δοθούν σε όλους γεύματα και νερά.

Επίσης θα ανοιχτούν όλες οι εκκλησίες με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου , ενώ γίνεται έκκληση να μην κινείται ο κόσμος με τα οχήματα του στο επαρχιακό δίκτυο.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ