Τοποθετήθηκαν απινιδωτές σε Μαστιχάρι, Αντιμάχεια και Καρδάμαινα με πρωτοβουλία του ΒΑΚΟΥΦ Κω
Τοπικά
15/05/2024
Συνεχίζεται η τοποθέτηση απινιδωτών, από το Βακούφ Κω!

Με την τοποθέτηση τεσσάρων  ακόμη εξωτερικών απινιδωτών σε Μαστιχάρι, Αντιμάχεια και Καρδάμαινα συνεχίζεται η προσπάθεια του Βακούφ Κω, για εγκατάσταση των σωτήριων μηχανημάτων-ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ- σε όλο και περισσότερους δημόσιους χώρους.

Το όραμα του ΒΑΚΟΥΦ Κω παίρνει σάρκα και οστά , αφού πολυσύχναστα σημεία του τριγώνου έχουν πλέον από έναν εξωτερικό απινιδωτή, προσβάσιμο σε όλους. 

Αξίζει να σημειωθεί η ενημέρωση - επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτη, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, αφού ο εθελοντής Χρήστος Σιδέρης, ακούραστος όλες αυτές τις ημέρες, δίνει το παρόν σε όλες τις κοινότητες, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στην επίδειξη χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή, σε όλους τους πολίτες που το επιθυμούν.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αντιμάχειας Νίκος Φραζής και Καρδάμαινας Γιώργο Ψύρης, συνεργάστηκαν με την πρόεδρο του ΒΑΚΟΥΦ κ.Ελβάν Κοτζαογλάν  με κοινό  στόχο «Η προσπάθεια να πυκνώσει ακόμα περισσότερο το δίκτυο των απινιδωτών στο νησί μας, σε κάθε χωριό, σε κάθε οικισμό, αφού οι απινιδωτές – κυριολεκτικά – να σώζουν ζωές»

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ