Μικροί, μεγάλοι απόλαυσαν το διήμερο παιχνίδι Messy Play στον παιδικό σταθμό Γ.Αβέρωφ!
Τοπικά
16/06/2022

Το messy play  ως  αισθητηριακό παιχνίδι, εγείρει όλες τις αισθήσεις του παιδιού με τη μόνη διαφορά ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται λερώνουν, κάτι που δε φαίνεται να ενοχλεί τους γονείς, αφού τα παιδιά δείχνουν να το απολαμβάνουν!  Όταν μάλιστα  τα παιδιά παίζουν μαζί με τους γονείς, τότε το κέφι απογειώνεται .

Μέσω του συγκεκριμένου τύπου παιχνιδιού, το παιδί ακούει, αισθάνεται, αγγίζει ,μυρίζει, έρχεται σε επαφή με χρώματα και  υφές. 

Στο διήμερο του παιδικού σταθμού της Γ.Αβέρωφ,  τα παιδιά έπαιξαν μαζί με τις δασκάλες και τους γονείς , τα αγαπημένα τους παιχνίδια, λερώθηκαν και το απόλαυσαν με την ψυχή τους!  Ανάμεσα στους γονείς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, ο οποίος παρευρέθηκε στο διήμερο, ως πατέρας κι είχε την ευκαιρία να απολαύσει με τον μικρό Μιχάλη τα σκανδαλιάρικα παιχνίδια του Messy Play.  Ο κ Χατζηχριστοφής τόνισε πως στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι τα παιδιά να παίζουν, να διασκεδάζουν και το προσωπικό να αποκτά νέα εκπαιδευτικά "εργαλεία" στα χέρια του. Στόχος του ΔΟΠΑΒΣ, να εφαρμόσει και στους οκτώ δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, το Messy Play! 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ