ΥΛΗ - Διαχείρηση και Προστασία Περιβάλλοντος: Διαβούλευση Μελέτης ΕΠΜ Δωδεκανήσων | Δείτε για Κω
Δωδεκάνησα
24/09/2024

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιεί το έργο «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης (ΣΔ) για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000». Το Έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ)» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΕΤΠΑ).
Η εταιρία «ΥΛΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» έχει αναλάβει το έργο «Εκπόνηση ΕΠΜ και ΣΔ για τις περιοχές Νatura 2000 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». Η μελέτη αυτή αφορά την «Ομάδα περιοχών Natura 2000 8γ Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου (Δήμοι Καλυμνίων, Πάτμου, Λέρου, Λειψών, Αγαθονησίου), Καρπάθου (Δήμοι Καρπάθου, Ηρωικής Νήσου Κάσου), Κω (Δήμοι Κω, Νισύρου), Ρόδου (Δήμοι Ρόδου, Μεγίστης, Τήλου, Σύμης, Χάλκης)». Στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 αναρτήθηκε η μελέτη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης που θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου 2024.
Η Ομάδα Μελέτης προσπαθεί για την μέγιστη δυνατή εμπλοκή στη διαβούλευση όλων των ενδιαφερόμενων μερών με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία της φύσης και την αρμονική ένταξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης θα γίνει Κεντρική Ημερίδα στην Ρόδο σε χρόνο που θα προσδιοριστεί πολύ σύντομα.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι Δήμοι, οι φορείς και οι πολίτες μπορούν να δουν τα στοιχεία της μελέτης στο παρακάτω link: https://ypen.gov.gr/se-diavoulefsi-i-eidiki-perivallontiki-meleti-epm-anaforika-me-tis-prostatevomenes-perioches-natura-2000-tis-perifereias-notiou-aigaiou3i-omada-periochon-epm8g/

Οι πολίτες μπορούν να στέλνουν τις απόψεις τους διαδικτυακά στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης και στο e-mail της εταιρείας ΥΛΗ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές (Natura 2000) της μελέτης, που έχουν αναρτηθεί για διαβούλευση, με την ονομασία τους, ανά Δήμο.

Φωτογραφίες