Με μεγαλοπρέπεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως στο Ζηπάρι
Τοπικά
01/06/2022

Με λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τελέστηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 19:00, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Θείας Αναλήψεως στο φερώνυμο Ιερό Ναό στο Ζηπάρι, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, παρουσία πολλών εκπροσώπων του τοπικού Κλήρου και του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά.

Πολλοί οι συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τον Εσπερινό και που στην συνέχεια συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα της Αναλήψεως του Κυρίου κατά τη λιτάνευσή της, μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας, στους κεντρικούς δρόμους γύρω από την εκκλησία.

Το παρόν στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Ζηπάρι έδωσαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, ο Διοικητής 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης, η Αντιδήμαρχος Κω, Γεωργία Κασσιώτη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος ΜΑΕΕΤΛΚ, Κώστας Χόνδρος, ο τεχνικός σύμβουλος Δημάρχου, Πέτρος Πετρής, ο πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής και ο κοινοτικός σύμβουλος, Σεβαστιανός Παρβέρης. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, στην Ανάληψη του Ιησού Χριστού στους ουρανούς, σημειώνοντας ότι οι πιστοί δεν πρέπει να λησμονούμε την ιστορία της θρησκείας μας και να παύουμε να πιστεύουμε στην ευλογία που χαρίζει στη ζωή μας ο Κύριος. Ο ίδιος, ευχήθηκε σε όλους κι όλες, με οδηγό πάντα τη βαθειά πίστη στο Θεό, να μη λυγίζουν στις δυσκολίες αλλά να συνεχίζουν να ζουν με αισιοδοξία και χαμόγελο. 

 

Λίγα λόγια για την εορτή της Αναλήψεως...

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 από την Ανάσταση έως την Ανάληψη του Κυρίου. Πρόκειται για δεσποτική εορτή, η οποία αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί της Γης.

Το εκκλησιαστικό γεγονός της Αναλήψεως περιγράφεται από τους ευαγγελιστές Μάρκο (ιστ’, 19), Λουκά ( κδ’, 50-52) και Ιωάννη (στ’, 62 και κ’, 17), στις Πράξεις των Αποστόλων (α’ 2-9), στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Προς Εφεσίους δ’ 8-10, Προς Εβραίους δ’,14 και ζ’, 26, Α’ Προς Τιμόθεον γ’, 16) και στην Α’ Καθολική Επιστολή του Αποστόλου Πέτρου (γ’ 22). Μόνο ο ευαγγελιστής Ματθαίος παραλείπει κάθε μνεία για το γεγονός αυτό.

Η Ανάληψη του Χριστού συνεορταζόταν με την Πεντηκοστή κατά τους πρώτους αιώνες. Από τον 4ο αιώνα άρχισε η προοδευτική διάκριση και ο αυτοτελής εορτασμός της.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ