M. Γιωργαλλής: Ναι στην απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στον κεντρικό δρόμο Τιγκακιου μετά το απόγευμα
Τοπικά
30/05/2022

Ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες και ήρθε η ώρα για μια νέα γενναία απόφαση .

Δίκαιο το αίτημα επαγγελματιών στο Τιγκάκι για κλείσιμο του δρόμου  κατά της απογευματινές  έως  βράδυνες ώρες .

Στηρίζω απόλυτα την πρόταση των επαγγελματιών ως πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού και θα έρθει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινότητας όπου και θα πρέπει να γνωμοδοτήσουμε .

Κατά την  διάρκεια που βρίσκονταν  σε εξέλιξη  η  κατασκευή  του έργου έγινε  άτυπα ένα πιλοτικό πρόγραμμα και αυτό  λειτούργησε θετικά έτσι ώστε να υπάρχει μια πλήρη εικόνα για το πώς κινούνται ελευθέρα οι τουρίστες σε όλο το μήκος του δρόμου με ασφάλεια και παράλληλα της συνθήκες εκείνες για μια διαφορετική πολιτιστική εικόνα ενός αναβαθμισμένου χώρου.

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πρέπει να συνεχιστεί από σήμερα έως 31/10/22 για το κλείσιμο του δρόμου από τις 6 μμ απόγευμα έως  2 μμ. Έτσι ώστε την επόμενη τουριστική σεζόν να είναι σε πλήρη εφαρμογή.

Ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες ιδιόκτητων για παραχώρηση οικοπέδων  περιμετρικά  από το Τιγκάκι και με ένα υγιές ταμείο που έχει στην διαθέσει του ο Δήμος Κω  το Τιγκάκι αξίζει  κάτι  περισσότερο και πρέπει η δημοτική αρχή  να ανταποδώσει τα χρήματα  τα οποία  αφήνουν στο ταμείο οι επαγγελματίες  της περιοχής .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ 

ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ