Σημαντική έλλειψη προσωπικού ταλανίζει τα καταστήματα εστίασης του νησιού μας
Τοπικά
26/05/2022

Για ''απόνερα'' της πανδημίας κάνει λόγο ο πρόεδρος ΣΕΠΕ Κω, Γ.Σεγραίδος

Τεράστια έλλειψη προσωπικού ταλανίζει τα καταστήματα εστίασης του νησιού μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κω, Γιώργο Σεγραίδο.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο Kos Tv, επισημαίνει ότι το πρόβλημα αυτό είναι φυσικό επακόλουθο της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς οι αμφίβολες συνθήκες που επικράτησαν στον κλάδο τα δυο τελευταία χρόνια ώθησαν τους εργαζόμενους στην ανεύρεση εργασίας σε ασφαλέστερους επαγγελματικούς χώρους.

Ο κ.Σεγραίδος, επισημαίνει ότι πολλά τοπικά καταστήματα εστίασης θα κάνουν στροφή στα δικά τους εργατικά χέρια καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω, εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφορικά με την ποιότητα των παρεχόμενων στους επισκέπτες μας ενώ σημειώνει ότι ίσως ήρθε η ώρα η Κως να διεκδικήσει υποδομές που στερείται εδώ και δεκαετίες όπως μια κρατική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, με σκοπό τη δημιουργία δεξαμενής εξιδικευμένου προσωπικού που θα απορροφάται από τους εγχώριους επιχειρηματίες.

Ρεπορτάζ