Ανδρέας Μαρίνος: Ο συνδικαλισμός στην εκπαίδευση πρέπει να γίνει πιο παραγωγικός κι όχι να χαρακτηρίζεται από την άρνηση
Τοπικά
25/05/2022

Ο Ανδρέας Μαρίνος και η παράταξη ‘’Εκπαιδευτική Συμμαχία’’ επικράτησαν στις εκλογές των εκπροσώπων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου που διεξήχθησαν στις 19 Μαϊου.

Ενόψει της συγκρότησης του νέου ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ο κ.Μαρίνος, ο απερχόμενος πρόεδρος και διατελέσας ήδη τέσσερις θητείες, σε δηλώσεις του, επισημαίνει οτι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ότι ο συνδικαλισμός στην εκπαίδευση πρέπει να γίνει περισσότερο παραγωγικός και όχι να παραμείνει πεδίο αντιπαραθέσεων. Ο ίδιος, άλλωστε, συμπληρώνει ότι η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε γενική βάση, δεν αποτελεί μονάχα συνδικαλιστικό αλλά κι επιστημονικό φορέα.

Ο κ.Μαρίνος, επίσης, τονίζει ότι η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, είναι η πιο δραστήρια Ένωση στην Ελλάδα παρά τη λάσπη που δέχεται συστηματικά ενώ κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της φετινής σχολικής χρονιάς,  θετικά αποτιμά τους πολλούς διορισμούς εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια των νησιών μας που κάλυψαν σημαντικά οργανικά κενά την ίδια στιγμή που θεωρεί επιβεβλημένη την αύξηση των πεχιχρών μισθών τους. 

Ρεπορτάζ