Συγκινητική η τιμητική εκδήλωση στο Μιχάλη Σωμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Γυμνασίου Αντιμάχειας
Τοπικά
09/05/2022

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης στο πρόσωπο του Αντιμαχείτη εκπαιδευτικού, Μιχάλη Σωμού, με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος ‘’Η Πρόοδος’’.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι.Ν Αγίας Τριάδας Αντιμάχειας, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την ίδρυση του Γυμνασίου του χωριού.

Ο Μιχάλης Σωμός είναι μια προσωπικότητα που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την οικοδόμηση, οργάνωση και λειτουργία του σχολείου παρότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να καρπωθεί μοναχός του την επίτευξη αυτού του στόχου, γεγονός που επιβεβαίωσε και στην ομιλία του.

Στην τιμητική βραδιά για το  Μιχάλη Σωμό μίλησαν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος σε πολύ καλή διάθεση, αναπόλυσε στιγμές του κοντινού παρελθόντος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, η πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Η Πρόοδος’’ Ιφιγένεια Αλαβέρα, ο δ/ντης ΓΕΛ Ζηπαρίου, Γιάννης Κρητικός, ο οποίος στην εισήγησή του, έδωσε πολλά βιογραφικά στοιχεία από την πολυσήμαντη διαδρομή του κ.Σωμού αλλά και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου ‘’Ο Μιχάλης Σωμός και η εποχή του’’, σημεία του οποίου αναλύθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Παρόντες στην αίθουσα Αγ. Τριάδας ήταν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Κω, Ιωάννης Καλλούδης και ο πρόεδρος Κοινότητας Αντιμάχειας, Νίκος Φραζής.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ