Απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη από το Εργατικό Κέντρο Κω στην Πλατεία Ελευθερίας
Τοπικά
01/05/2022

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Μάη, στην πλατεία Ελευθερίας Κω με τη συμμετοχή φορέων, σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου αλλά και αντιπροσωπειών του Π.Α.ΜΕ. και του ΣΥΡΙΖΑ ΒΣΔ. Η  συγκέντρωση έγινε έπειτα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κω.

Η Ζήνα Χατζηιωάννου, μέλος θεατρικής ομάδας , απήγγειλε ένα δυναμικό ποίημα για την εργατιά και στη συνέχεια ο Αχιλλέας Χαλάς εκπρόσωπος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Το λόγο πήρε η πρόεδρος του ΕΚΒΣΔ Ιωάννα Λάμπρου η οποία τόνισε πως   φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τιμάται με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία απ΄ τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρουν να διαλέξουν στρατόπεδο αλλά και το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης.  Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ακόμη και η πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτω από τα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο αγώνας ενάντια σε όλους τους αντεργατικούς νόμους να ενταθεί.

Το μήνυμα του φετινού αγώνα: Όταν οι εργαζόμενοι προσπαθούν, τα καταφέρνουν!

Τις ομιλίες ολοκλήρωσε ο γραμματέας του ΕΚΒΣΔ Παντελής Μυτιληνιός και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ