Σε κλίμα συγκίνησης και με πολλές παρουσίες η κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Δ.Ε Κω στο cafe ''Skipper''
Τοπικά
20/02/2022

Με πολύ κόσμο και με περίσσια συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Δημοτικής Ενότητας Κω, στην καφετέρια ‘’Skipper’’.

Ο αρχιμουσικός, Θανάσης Πουλιού, η ψυχή της Φιλαρμονικής Κω, στην ομιλία που προηγήθηκε της κοπής της πίτας, στάθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι μικροί και μεγαλύτεροι μουσικοί του νησιού μας πάντοτε σε εθελοντική βάση και στη συνέχεια προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Φιλαρμονικής κυρίως κατά τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Ο ίδιος, αναφερθείς στους στόχους του 2022, σημείωσε ότι το πρωταρχικό του μέλημα είναι η αύξηση των μελών της Φιλαρμονικής με τη συμμετοχή καινούργιων παιδιών ενώ ενημέρωσε άπαντες για το επικείμενο κινηματογραφικό αφιέρωμα που ετοιμάζεται και το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό της Κω τον Μάιο.

Ο κ. Πουλιού, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Κω που απουσίαζε από την εκδήλωση λόγω έκτακτης υποχρέωσης, του ζήτησε δημόσια να μη σταματήσει να συνδράμει το τμήμα της Φιλαρμονικής Δ.Ε Κω που τιμά και δοξάζει το νησί μας όταν εκείνος δεν θα είναι πια στο τιμόνι της, προετοιμάζοντας το έδαφος της μελλοντικής αποχώρησής του.

Ο αγαπητός σε όλους μαέστρος, ευχαρίστησε θερμά για την αέναη στήριξη το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο οποίος ευλόγησε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, με τη οποία όπως τόνισε τους ενώνουν πολλά αλλά και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτη Χατζηχριστοφή αφενός για το ειλικρινές ενδιαφέρον του προς τη Φιλαρμονική κι αφετέρου για το αποψινό τραπέζι προς τιμήν των μικρών μουσικών του νησιού μας.

Σημειώνεται ότι ο κ.Χατζηχριστοφής απουσίαζε λόγω ασθενείας.

Τέλος, ο κ. Πουλιού εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τη Δημοτική Αρχή και δη προς τον ΔΟΠΑΒΣ για την αποπεράτωση της μόνωσης στην ταράτσα της αίθουσας όπου πραγματοποιούνται τα μουσικά μαθήματα, για την αντικατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και για το service σε 11 μουσικά όργανα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Ναθαναήλ, στα λίγα λόγια που μοιράστηκε με τους παρισταμένους, υπογράμμισε ότι αισθάνεται περήφανος και χαρούμενος για τη Φιλαρμονική Δ.Ε Κω καθώς αποτελεί μια χαραμάδα ελπίδας για όλους μας ενώ δημιουργεί χαρακτήρες με ήθος και παιδεία.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, υπογράμμισε με χιούμορ ότι ο κ. Πουλιού κάθε χρόνο κρύβει ένα πολύτιμο φλουρί στην κοπή της πίτας και φέτος αυτό ήταν η παρουσία της κ.Τσακανιά, της χήρας του Παναγιώτη Τσακανιά, ιδρυτή της Φιλαρμονικής Δ.Ε Κω. Η ίδια, επεσήμανε ότι αυτή η μουσική ομάδα αποτελεί κυψέλη χαράς και δημιουργίας που ενώνει τις γενιές του νησιού ενώ ενημέρωσε ότι σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το επετειακό λεύκωμα, το οποίο θα μπορέσουν να προμηθευτούν όσοι το επιθυμούν.

Η επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης, Μαρία Τσακανιά, αναφέρθηκε στα όσα συγκινητικά έζησε δίπλα στο σύζυγό της όσον αφορά τη γέννηση και την εξέλιξη της Φιλαρμονικής κι ευχήθηκε πολλές ακόμη επιτυχίες στο μέλλον .

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή, η οποία μεταξύ των υπολοίπων επισήμων, χάρισε τιμητικά διπλώματα σε πρωτοεμφανιζόμενους μαθητές της  Φιλαρμονικής αλλά και σε εκείνους με τις μέγιστες παρουσίες στα μαθήματα.

Πρώτος σε παρουσίες αναδείχθηκε ο Αλής Μανσάφογλου, στον οποίο δόθηκε ως δώρο μια ολοκαίνουργια κλασική κιθάρα.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η νεαρή Ευγενία Πολίτη, η οποία ευτύχησε να λάβει το σχετικό έπαθλο, ένα κωνσταντινάτο κόσμημα που προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Δ.Ε Κω δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς που σε αρκετές περιπτώσεις είναι γονείς των μικρών μουσικών του νησιού μας.

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ