LIVE η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, μέσω τηλεδιάσκεψης
Τοπικά
28/01/2022
Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, αυτή την ώρα με τηλεδιάσκεψη, μετά την λήψη απαρτίας του σώματος, από τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Σ.Δουδούς. 

Η  πρόεδρος πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ζήτησε  από το σώμα, αν κάποιος ήθελε  να κάνει κάποια ανακοίνωση.  Η μοναδική ανακοίνωση ήρθε από τη δημοτική σύμβουλο Σμαραγδή Παρισίδη, η οποία εξέφρασε θερμά συλλυπήτηρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων παιδιών σε ατύχημα προ ημερών στο νησί μας.

 Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

1.  Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Μητρώου Αρρένων Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια κ. Διονυσία Τελλή, πρότεινε ως μέλη τη Σέβη Βλάχου και τον Κωνστατίνο Ζαχαρό με αναπληρωματικό μέλος τον Ιωάννη Καλλούδη 

2. Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια κ. Διονυσία Τελλή, πρότεινε ως μέλος τον Πέτρο Πετρή και αναπληρωματικό μέλος τον Δ.Σαράντη

3. Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Εκτίμησης για την Εκποίηση, Αγορά, Εκτίμηση και Μίσθωση ακινήτων Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια κ. Διονυσία Τελλή, πρότεινε ως μέλη τον Α.Χρυσόπουλο με αναπληρωματικό τον  Ιωάννη Καλλούδη

4. Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών για την Εκποίηση, Αγορά, Εκτίμηση και Μίσθωση ακινήτων Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια κ. Διονυσία Τελλή, πρότεινε ως μέλη τον δήμαρχο Θ.Νικηταρά και την Γ.Κασσιώτη με αναπληρωματικά μέλη αντίστοιχα τους Κ.Χόνδρο και Σ.Δουδούς

5. Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών για την Εκποίηση, Αγορά, Εκτίμηση και Μίσθωση πραγμάτων Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια κ. Διονυσία Τελλή, πρότεινε ως μέλητον δήμαρχο Θ.Νικηταρά και την Γ.Κασσιώτη με αναπληρωματικά μέλη αντίστοιχα τους Κ.Χόνδρο και Π.Αβρίθη  και από τη Δύναμη Αλλαγής την Β.Πη με αναπληρωματικό τον Ηλία Σιφάκη

6. Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Καταστροφής Κινητών Πραγμάτων Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).Η εισηγήτρια πρότεινε τον Σταμ. Καμπουράκη και τον Κ.Ζαχαρό και από τη Δύναμη Αλλαγής τον Σ.Μαραγκό με αναπληρωματικό τον Η.Σιφάκη

7. Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης Προμηθειών Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

8. Ορισμός μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Επιτροπής Παραλαβής Υπηρεσιών Δήμου Κω έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

9. Ορισμός εκπρόσωπου (τακτικού και αναπληρωματικού) στην Επιτροπή ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων – επικινδύνων και επιβλαβών πλοίων της Λιμενικής Αρχής έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια πρότεινε τον Κώστα Χόνδρο ως τακτικό μέλος και τον Παναγιώτη Χατζηχριστοφή ως αναπληρωματικό μέλος

10. Ορισμός εκπρόσωπου (τακτικού και αναπληρωματικού) στην Επιτροπή για την εξέταση αιτημάτων προς χορήγηση αδειών εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής της Λιμενικής Αρχής έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια πρότεινε  ως τακτικό μέλος τον κ. Κ. Χόνδρο με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Γ.Πασσανικολάκη

11. Ορισμός εκπρόσωπου (τακτικού και αναπληρωματικού) στις Γενικές Συνελεύσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια πρότεινε ως τακτικό μέλος τον Π.Αβρίθη με αναπληρωματικό μέλος την κ. Γ.Κασσιώτη

12. Ορισμός εκπρόσωπου (τακτικού και αναπληρωματικού) στις Γενικές Συνελεύσεις της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Α.Ε. (ΑΝ.ΔΩ.) έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια πρότεινε ως τακτικό μέλος τον Κ. Χόνδρο με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Π.Αβρίθη

13. Ορισμός εκπρόσωπου (τακτικού και αναπληρωματικού) στις Γενικές Συνελεύσεις του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) έτους 2022 (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ., κα. Διονυσία Τελλή – Τσιμισίρη).

Η εισηγήτρια πρότεινε ως τακτικό μέλος την κ. Γ.Κασσιώτη με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Κ.Χόνδρο

14. Ορισμός μελών στα Σχολικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω (Εισηγητής: Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, κ. Εμμανουήλ Μήτρου).

Ο εισηγητής  πρότεινε ως τακτικά μέλη στα Σχολικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω, τον ίδιο και τον κ.Βασίλη Κεφάλα 

15. Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Εισηγητής: Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, κ. Εμμανουήλ Μήτρου).

Ο εισηγητής του θέματος Μ.Μήτρου πρότεινε την αντικατάσταση του παλιού μέλους Δέσποινα Τουρτουλή (πρώην πρόεδρος) με τον νυν πρόεδρο του συλλόγου κ.Παπαχρόνη και αναπληρωματικό μέλος τον κ.Καλάβρια 

16. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση και διαγράμμιση θέσεων στάσης-στάθμευσης για εξυπηρέτηση της λειτουργίας του ξενοδοχείου «Παρίτσα» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος,κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Ο εισηγητής του θέματος Π.Αβρίθης αναφέρθηκε στην πρόταση του ιδιοκτήτη κ.Σαρίκιζη για διαγράμμιση θέσεων στάσης-στάθμευσης για εξυπηρέτηση της λειτουργίας του ξενοδοχείου «Παρίτσα», βάσει νομοθεσίας και μετά από επιτόπιο έλεγχο.

Ο Δ.Γερασκλής εξέφρασε την επιφύλαξη παραχώρησης της συγκεκριμένης θέσης στάθμευσης λόγω νομοθεσίας και κανονισμού που προβλέπεται σε παρόμοιες κατάστασης θέτοντας το θέμα επιβολής τέλους και δηλώνει επί του θέματος παρών. Ζήτημα στο οποίο συμφώνησ εο κ.Αβρίθης σημειώνοντας το ζήτημα αλλαγής του κανονισμού.

  17. Λήψη απόφασης για την χορήγηση θέσης στάθμευσης και ανανέωση διαγράμμισης, για την εξυπηρέτηση οχημάτων πελατών του Ξενοδοχείου «ΣΟΝΙΑ» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης). 

Ο εισηγητής του θέματος Π.Αβρίθης αναφέρθηκε στην πρόταση του ιδιοκτήτη  για διαγράμμιση θέσεων στάσης-στάθμευσης για εξυπηρέτηση της λειτουργίας του ξενοδοχείου για στάση ΑμεΑ, βάσει νομοθεσίας και μετά από επιτόπιο έλεγχο της υπηρεσίας. Ο κ.Γερασκλής  σημείωσε πως κι εδώ ισχύουν οι επιφυλάξεις που εξέφρασε.

18. Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση του Αθλητικού Συλλόγου Κώων «Ο Ιπποκράτης» (Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ, κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής).

Ο Π.Χατζηχριστοφής ως εισηγητής του θέματος, σημείωσε πως οι ομάδες της περιφέρειας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δυσβάστακτα έξοδα των μετακινήσεων για να συμμετάσχουν σε πρωταθλήματα ολυμπιακών αγωνισμάτων και πρότεινε την επιχορήγηση του Αθλητικού Συλλόγου Κώων «Ο Ιπποκράτης» για τη συμμετοχή τους σε πρωταθλήματα.

Στο θέμα αυτό, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γ.Κυρίτσης ζήτησε από τον κ.Χατζηχριστοφή να πει συνολικά το ποσό των επιχορηγήσεων που ζητά για όλα τα αθλητικά σωματεία  όπως αυτά έρχονται ως θέματα στην σημερινή ημερήσια διάταξη. Η πρόεδρος ζήτησε να γίνεται η εισήγηση ξεχωριστά για κάθε θέμα. Ο κ.Χατζηχριστοφής πρότεινε να δοθούν όλα τα χρήματα που ζητούνται από τα σωματεία, για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης τους εφόσον η νομική η υπηρεσία του δήμου δεν βρει κάποιο νομικό κώλυμα. Ο κ.Κρητικός επεσήμανε πως τα σωματεία πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν τις αγωνιστικές που συμμετέχουν οι ομάδες, όπως  προβλέπει η νομοθεσία για να μπορέσει ο δήμος να επιχορηγήσει και να μπορεί να  πληρώσει τα εντάλματα, ζήτημα με το οποίο συμφώνησε  ο κ.Χατζηχριστοφής ο οποίος σημείωσε πως αυτό ακολουθείται,  πάντα βάσει νομοθεσίας, ενώ  απάντησε και σε ερώτημα της κ.Πη επί της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας το ζήτημα της ορθής προσκόμισης  των εγγράφων από τα σωματεία, για να μπορούν οι υπάλληλοι από την υπηρεσία, να μπορούν να πληρώνουν τα εντάλματα.

ΟΜΟΦΩΝΑ

19. Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση του Α.Ο. Πυλίου Κω (Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ, κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής).

Με την ίδια φιλοσοφία, ο κ. Χατζηχριστοφής διάβασε το αίτημα του ΑΟ Πυλίου Κω και σημείωσε πως η ορθή επανάληψη συνίσταται στην αλλαγή στο νόμο Αυγενάκη. Το ποσό που ζητάει ο ΑΟ Πυλίου, είναι 49 χιλιάδες ευρώ

20. Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση της Α.Ε. Δικαίου Basketball (Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ, κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής).

Ο εισηγητής ανέφερε πως η ΑΕ Δικαίου ζήτησε επιχορήγηση 18 χιλ.ευρώ. Ο κ. Κρητικός ρώτησε τον κ.Χατζηχριστοφή , αν το σωματείο έχει να καταβάλει ε μισθό σε αθλητές, με τον κ.Χατζηχριστοφή να απαντά θετικά, σημειώνοντας πως το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σωματεία

ΟΜΟΦΩΝΑ

21. Διεξαγωγή κλήρωσης για την σειρά κατάταξης των ισοψηφούντων αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 9-1-2022.

Οι αποφάσεις σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν ομόφωνα

 

 

Ρεπορτάζ