Δωρήθηκαν 35.000 βιβλία και φαρμακεία σε σχολεία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια
23/09/2024

Εκδήλωση, κατά την οποία δωρήθηκαν 3.500 βιβλία και φαρμακεία για 100 σχολεία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Ειδικότερα, γέμισε μαθητικές φωνές προχθές (Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου) η αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, στην εκδήλωση που εστίασε στη διαχρονική αξία του βιβλίου και στη φιλαναγνωσία και που οργάνωσε το Infokids.gr με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη Ρόδο. Από το Infokids.gr, με Χρυσό Χορηγό της δράσης τη ΔΕΗ και Αργυρό την Ελληνική Αγωγή, δωρήθηκαν 3.500 βιβλία για τις σχολικές βιβλιοθήκες και φαρμακεία για 100 σχολεία της περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Το κοινό που αποτελούσαν μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί, παρουσία του αν. περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου Γιάννη Παπαδομαρκάκη, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Ψαρά, υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Σύντομες εισηγήσεις έκαναν η Σοφία Κωστάρα εκ μέρους του Infokids.gr και η Ευγενία Μανωλίδου της Ελληνικής Αγωγής, ενώ η Αφροδίτη Κωνσταντινοπούλου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, αναφέρθηκε στη σημασία του βιβλίου για το παιδί και την εκπαίδευση.

Ακολούθησε διάλογος με τα παιδιά, για τη φιλαναγνωσία και την αξία της. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί στα σχολεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών, για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

rodiaki.gr