Πανηγυρικός εσπερινός των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Καρδάμαινα
Τοπικά
31/10/2021

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε o πανηγυρικός εσπερινός στον παλιό ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Καρδάμαινα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένου από τους Ιερείς της Καρδάμαινας και της Αντιμάχειας.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος,  ο Πρόεδρος της Καρδάμαινας Νίκος  Πόγιας, ο Δημοτικός σύμβουλος Ν.Χατζηνικολάου, ο επιτελάρχης Ευστάθιος Σουλτάνης, ο π. Δήμαρχος Ηρακλειδών Θεοδόσης Βαρκάς ,  συνταξιούχος εκπαιδευτικός Νίκος Ιερομνήμων, ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού σχολείο Κω κ.Διακομανώλης και πλήθος προσκυνητών .

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους δύο αδελφούς Αγίου Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό και τη μητέρα τους Θεοδότη, η μνήμη των οποίων τιμάται σήμερα από την εκκλησία μας. Ήταν γιατροί ,οι οποίοι εξασκούσαν την ιατρική αφιλοκερδώς και γι αυτό επονομάστηκαν "Ανάργυροι" (δεν έπαιρναν αργύρια) . Θεράπευαν αφιλοκερδώς τους αρρώστους και ιδιαίτερα των φτωχών. Γιορτάζοντας τους Αγίους Αναργύρους και τη μητέρα τους και επικαλούμενοι τη μεσιτεία τους σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Να προσέχουμε τη κτήση και τον συνάνθρωπό μας, οι άνθρωποι θέλουν αγάπη επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος  ,να μάθουμε να αγαπούμε όλοι κι έτσι να τιμούμε τη μνήμη των Αγίων και αυτό εύχομαι σε όλους.

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον όρθρο και θεία λειτουργία στον φερώνυμο  Ιερό Ναό της ενορίας Αγίων Πάντων.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ