Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αφιέρωμα στα 20 χρόνια από το Θάνατο του Γαβρίλη Γιαλλίζη στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας
Πολιτισμός
09/08/2021

Με  επιτυχία η εκδήλωση αφιέρωμα στα 20 χρόνια από το Θάνατο του Γαβρίλη Γιαλλίζη στο  Θεατράκι Ευαγγελίστριας  σε συνδιοργάνωση  ΔΟΠΑΒΣ και Ράδιο Έκφραση. Ο Γαβρίλης Γιαλλίζηςέφυγε από κοντά μας στις  21-4-2001 κι υπήρξε  «το καλύτερο βιολί» του τόπου μας.  Υπήρξε  μεγάλος δάσκαλος και πρωτοβιολιστής του νησιού. Το έργο και το όνομά του, μένουν αθάνατα  ενώ  συμμετείχε σε πολλές  πολιτιστικές εκδηλώσεις ,και σε έργα όπως,  «Ο ΚΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ», «Η ΠΑΓΚΩΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ»,»ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ»,»ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ», κ.α..

Τη σημερινή εκδήλωση συντόνιζε ο φίλος του, Δημήτρης Βοναπάρτης, εκδότης της Παγκωακής,  με συγκινητική αναφορά στις τελευταίες στιγμές του, στις στιγμές συνεργασίας αλλά και στην πρωτοβουλία της οικογένειας του να αναλάβει ο ίδιος τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης αφιέρωμα στα 20 χρόνια από το θάνατο του. Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο αφιέρωμα στον μεγάλο καλλιτέχνη Γαβρίλη Γιαλλίζη το οποίο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Βοναπάρτης σε συνεργασία με το kos tv , σε μοντάζ Χουσεϊν Μακρηχαλλάκη.  Χαιρετισμό απήυθυναν , ο δήμαρχος Κω  Θεοδόσης Νικηταράς,η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού & Τουρισμού Σέβη Βλάχου, ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής , ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός  και τα λόγια αγάπης της κόρης του, τα συγκινητικά λόγια και οι στίχοι  του  Μανώλη Πόγια αφιερωμένοι στον "καρδιακό" του φίλο Γαβρίλη, τους οποίους διάβασε για πρώτη φορά δημόσια,  αλλά και του Δημήτρη Βοναπάρτη που αναφέρθηκε στη μουσική διαδρομή του καλλιτέχνη και Ανθρώπου Γαβρίλη Γιαλλίζη.

Ευχάριστη στιγμή της βραδιάς,  το μουσικό αφιέρωμα των ανθρώπων που δούλεψαν μαζί του:  του Δημήτρη Πέτρου, Γιώργου Σκαρπαθιωτάκη, Πόγια Μανώλη, Παπαϊωάννου Θεοδόση, Παναγιώτη Βραχνά, Κεφαλλιανό Δημήτρη, Κεφαλιανό Μανώλη και  Ζαχαρία Κασίου.  Ενώ για άλλη μια φορά, εντυπωσίασε  το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Θεόκριτος» που μας χάρισε χορευτικές στιγμές με παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Στο τέλος της βραδιάς, απένειμε τιμητική πλακέτα στις κόρες του αείμνηστου Γαβρίλη ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Έκφραση κ. Σπύρος Κλάδης.

Φωτογραφίες