Πλαισιωμένη με πολύ χορό η εκδήλωση με την αναπαράσταση του Φανού και του Κλήδoνα στην Κέφαλο!
Πολιτισμός
23/06/2024

Με επιτυχία και πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε το έθιμο της αναπαράστασης του Φανού και του Κλήδονα στο λιμάνι της Κεφάλου!

Κρητικά από τον Γιάννη Πετούση, Ποντιακά από τον Ξενιτέα και Παραδοσιακά από τον πολιτιστικό σύλλογο Κεφάλου «Άγιος Νικόλαος»,  πλαισίωσαν χορευτικά την εκδήλωση,  κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα ντόπιων αλλά και πολλών τουριστών που παραβρέθηκαν στην όμορφη βραδιά!

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω,  Μπάμπης Ναβροζίδης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πρόσκλησης του Πολιτιστικού συλλόγου Κεφάλου στον Ξενιτέα καθώς έθιμα από την αρχαιότητα,  όπως αυτό του Άη Γιάννη του Κλήδονα,  οι Πόντιοι τιμούσαν στις πατρογονικές τους εστίες από τις οποίες και εκδιώχθηκαν , όμως σήμερα συνεχίζουν να διατηρούν τις παραδόσεις τους κρατώντας χέρι χέρι τους συμπατριώτες τους σε κάθεγωνιά της Ελλάδος η οποία είναι και η μητέρα όλων μας.

Λίγα λόγια για το έθιμο ανέφεραν τα μέλη του συλλόγου "Άγιος Νικόλαος Κεφάλου" , Ζωγραφίνα Διαμαντή και Διονυσία Παπαντωνίου. 

Φωτογραφίες