Αστική Εταιρεία Ιπποκράτης: Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση με θέμα την 'ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ'
Πολιτισμός
11/04/2022

 

 

 Με αρκετό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της αστικής εταιρείας "Ιπποκράτης", με τίτλο "Οι Εβραίοι της Κω" στην Εβραϊκή Συναγωγή. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης" κα Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη η οποία ανέφερε ότι με το ποσό των 40.000 ευρώ που διέθεσε η εταιρεία για την ανακαίνιση- ανακατασκευή της Συναγωγής, εγκαινιάζεται πλέον ο χώρος με αίσθημα χαράς και υπερηφάνειας . Συμπλήρωσε επίσης πως το ειδικό τεύχος που εκδόθηκε με τίτλο "Οι Εβραίοι της Κω", θα κυκλοφορήσει στα γυμνάσια της Κω και της Νισυρου. 

Έπειτα το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κω κα Σέβη Βλάχου, η οποία ανέφερε πως ο δήμος της Κω και η αστική εταιρεία επενδύουν στο να χτίζουν πλατιές συμμαχίες και γέφυρες συνεργασίας εντός και εκτός νησιού και πως δίνουν ένα μήνυμα ειρήνης ανάμεσα στους λαούς για ειρηνική συνύπαρξη. 

Ο επιστημονικός συνεργάτης της αστικής εταιρείας Δημήτρης Γερούκαλης, προλόγισε καλώντας στο βήμα τους συγγραφείς Θεοδόση Διακογιάννη και Δρ Ηλία Μεσσίνα, Aρχιτέκτονα-Μηχανικό, για να παρουσιάσουν τους "Εβραίους της Κω" και την "Συναγωγή " αντίστοιχα. 

Το παρών έδωσε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κωου και Νισυρου κ.κ Ναθαναήλ. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ