Eγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Κω που πρότεινε η δημοτική αρχή λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας
Πολιτική
23/06/2021

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Κω που πλήττονται ακόμη από το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στο νησί μας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ως εισηγητής του εν λόγω θέματος αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Κω που εξακολουθούν να πλήττονται από τη πανδημία του Covid-19 και ανέλυσε το πλάνο των φοροαπαλλαγών που εκπόνησε η δημοτική αρχή με σκοπό να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας που επλήγησαν οι επιχειρήσεις τους κατά το πρώτο και δεύτερο lockdown. Οι απαλλαγές που πρότεινε ο κ. Χρυσόπουλος αφορούσαν κατά κύριο λόγο τα δημοτικά τέλη τα οποία και μειώνονται στο μισό, ενώ και τα τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων πρόκειται να μειωθούν εξίσου σημαντικά για το 2021 λόγω της πανδημίας.

Για το ζήτημα καθορισμού των μειώσεων των δημοτικών τελών αλλά και των απαλλαγών από μία σειρά δημοτικών φόρων τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κατά περίπτωση, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εξέφρασαν την θέση της παράταξης που εκπροσωπούν σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την οικονομική διαχείριση του Δήμου της Κω στο ζήτημα της στήριξης των επιχειρηματιών του νησιού μας.

Ρεπορτάζ