Μεγάλη προσέλευση στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ και στην Κω, για την ανάδειξη προέδρου
Πολιτική
06/10/2024

Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τις κάλπες του για να υποδεχθεί τους ψηφοφόρους (τους "στενά" δικούς του και όχι μόνον), που θα συμμετάσχουν σε μια εκλογική κούρσα  των έξι μεν, αλλά με το βλέμμα στην επόμενη Κυριακή και στο ποιοι θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τον β’ και τελικό γύρο της αναμέτρησης. 

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , ’Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) το πρώτο τετράωρο 7.00 - 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη, σ' όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή αναμένεται να είναι  αυξημένη κατά 35%, ενώ το 50% είναι νέα μέλη.  

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο .

Στην Κω έχουν στηθεί έξι κάλπες, μία στο Χάνι και οι υπόλοιπες στα γραφεία των κοινοτήτων και η προσέλευση είναι αυξημένη, όπως και η εγγραφή νέων μελών, όπως επισημαίνει στην κάμερα του kostv , η συντονίστρια της Νομαρχιακής ΒΣΔ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Στέλλα Σούλη. Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

 
 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ