Άγριος καυγάς του υπουργού Υγείας με τον Δήμαρχο Σύμης στην τηλεόραση του open (video)
Δωδεκάνησα
06/10/2024

Mε αφορμή τα προβλήματα υγείας αναφορικά με την υποστελέχωση του περιφερειακού κέντρου υγείας Σύμης,  ο Δήμαρχος Λευτέρης Παπαλοδούκας βγήκε μέσω skype στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open παρουσία του υπουργού υγείας κ.Άδωνι Γεωργιάδη στο στούντιο της εκπομπής με τον Σπύρο Χαριτάτο . Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύμη. Ο κ. Παπακαλοδούκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία , αφού στο νησί υπάρχουν δύο ασθενοφόρα που παραμένουν ακινητοποιημένα, αφού είναι χωρίς οδηγούς, έχει δύο αγροτικούς γιατρούς και μία ορθοπεδικό που δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της, αφού το νησί δεν έχει ακτινολόγο και τα περιστατικά πάνε στη Ρόδο, όπως επίσης ότι το  Κ.Υ. Σύμης είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα  και λειτουργεί μόνο με εφημερία.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ.Παπακαλοδούκας  απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας είπε ότι οι βουλευτές έχουν από έναν οδηγό,  οι οποίοι θα πρέπει να φύγουν από κει και να στελεχώσουν τα νησιά που δεν έχουν οδηγούς ασθενοφόρων, με τον υπουργό να σημειώνει χαρακτηριστικά “Εγώ δε μιλάω με λαϊκισμό και δεν θέλω να σε βάλω χαμηλότερα στην εκτίμησή μου, απ’ όσο σε έχω. Οι βουλευτές δεν έχουν οδηγούς και οι οδηγοί των ασθενοφόρων θέλουν ειδική εκπαίδευση. Δεν θα πάρεις κανέναν οδηγό από βουλευτή και μην αδικείς τον εαυτό σου. Λαϊκισμό σε μένα δεν θα κάνεις! 

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι το Κ.Υ. ανακαινίσθηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ, όπως και το ασθενοφόρο ήρθε επί της ίδιας κυβερνήσεως του Κ. Μητσοτάκη, ενώ πήγαν και 7 γιατροί στο νησί.

“Ανοίξαμε τη λίστα των επικουρικών και κανείς δε θέλει να πάει στη Σύμη, δεν έχει δείξει κανείς ενδιαφέρον”, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Ρεπορτάζ