Εκδήλωση της Τ.Ε. ΚΚΕ Β.Σ.Δ για την Παιδεία και την πρόταση του Κόμματος
Πολιτική
05/10/2024

Πολιτική  εκδήλωση για την παιδεία, πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κω (Χάνι), με θέμα «Από το σχολείο της από-γνωσης, στο σχολείο της δημιουργίας και της συλλογικότητας. Η πρόταση του ΚΚΕ».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Στέλιος Κριαράς, ο οποίος καταδίκασε τη βαρβαρότητα του πολέμου κι επισήμανε την ανάγκη να εκφραστεί η μαζική λαϊκή καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων.

 

Παρεμβάσεις έκαναν :

«Η σύγχρονη και ασφαλής σχολική στέγη ως απαραίτητη προϋπόθεση για ολοκληρωμένη εκπαίδευση» από την Κική Μακρή, δημοτική σύμβουλο «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κω

«Σχολείο μετ’ εμποδίων ή σχολείο αντάξιο των αναγκών μας;» από τον Δημήτρη Τσάμπαλλα, εκπαιδευτικό ιδιωτικού τομέα

«Η Ειδική Αγωγή στον Καιάδα της κυβερνητικής αδιαφορίας» από τον Βαγγέλη Γκάγκα, εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής

«Οι γονείς παίρνουν την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών τους στα χέρια τους, αγωνιστικά - διεκδικητικά» από την Βίκυ Λέχου, νοσηλεύτρια

Ακολούθησε η εισήγηση της Κεντρικής Ομιλήτριας της  Αγγελικής Γκούσκου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η κ  Αγγελική Γκούσκου, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες που βαραίνουν όλα τα αστικά κόμματα που θήτευσαν από κυβερνητικές θέσεις και με το νομοθετικό τους έργο, τις προτεραιότητες που υπηρετούν, τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό.

 Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση 

 

Φωτογραφίες