Την αισιοδοξία του για το νέο νοσοκομείο με ολοκληρωμένη χρηματοδότηση για την ανέγερση του, εκφράζει ο δήμαρχος Κω
Πολιτική
03/10/2024
Το νέο νοσοκομείο της Κω,  είναι ο μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής! Είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για τη νέα γενιά

Mε αφορμή τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης προτάσεων στο ΕΣΠΑ για την υγεία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που έληξε τέλη Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, επισημαίνει πως οι δήμοι και  εν προκειμένω, ο  Δήμος της Κω,  δεν έχει την αρμοδιότητα υποβολής Μελέτης για το νέο νοσοκομείο Κω, αλλά το Υπουργείο Υγείας.  Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως ο  δήμος της Κω, παραχώρησε 34 στρέμματα  για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου και βοήθησε , συνεπικουρεί για την ωρίμανση του φακέλου.  Την προμελέτη την συνέταξε η ΚΤΥΠ  με εντολή της τότε υφυπουργού υγείας κ.Γκάκα.  Τον Ιούλιο  2024 κατατέθηκε στην υγειονομική περιφέρεια (προμελέτη)  και εγκρίθηκε  στις 20 Αυγούστου του 2024 . Πρέπει να ΄΄τρέξουν΄΄ κι άλλες διαδικασίες από το υπουργείο υγείας. Ο δήμος της Κω ''έτρεξε΄΄ διαδικασίες και αναμένονται δύο  εγκρίσεις (καταλληλότητας) ακόμα για να ΄΄κλείσει΄΄ η εμπλοκή του δήμου της Κω.  Σύσσωμη η δημοτική αρχή με συντεταγμένες προσπάθειες βοηθάει το υπουργείο υγείας. Ξεκαθαρίζει πως η χρηματοδότηση δεν είναι 15 εκατομμύρια, όπως λέγεται  αλλά οκτώ εκατομμύρια. Σημείωσε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και συγκεκριμένα από τα υπουργεία υγείας, οικονομικών και τον περιφερειάρχη  για την ανεύρεση χρηματοδότησης -γεγονός που δεν αφορά το δήμο- αλλά  ο δήμος πιέζει προς την κατεύθυνση υλοποίησης του. 

Ο δήμος συνεπικουρεί  και ‘’έτρεξε’’ τη διαδικασία στο βαθμό που τον αφορά  και αναμένεται με την νέα παράταση που δόθηκε από την περιφέρεια, να διεκπεραιωθούν δύο εκκρεμότητες  από την ΚΤΥΠ και το υπουργείο υγείας (υγειονομική περιφέρεια) ως καθύλην αρμόδιοι για την σύνταξη και υποβολή της μελέτης.

Ο δήμαρχος τόνισε πως  όσοι επενδύουν στην κινδυνολογία,  θα διαψευστούν και άπαντες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, να συμπορευτούμε και να διαφυλάξουμε το νέο νοσοκομείο ως κόρη οφθαλμού και δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια σε αυτό το θέμα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το νέο νοσοκομείο με την προοπτική της ολοκληρωμένης χρηματοδότησης που απαιτείται  για την ανέγερση του.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ