Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα που θα σταλεί στον πρωθυπουργό για χορήγηση επιδόματος σε εποχικά εργαζόμενους  στα πρακτορεία ενοικίασης αυτοκινήτων 
Πολιτική
17/12/2020
 

Εκτός Ημερήσιας Διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με κατεπείγουσα διαδικασία μπήκε το ψήφισμα για χορήγηση επιδόματος σε εποχικά εργαζόμενους  στα πρακτορεία ενοικίασης αυτοκινήτων . Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε πως το πρόβλημα αυτό το βιώνει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αφού ο ΟΑΕΔ δεν τους δίνει επίδομα ανεργίας. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο στήριξε το ψήφισμα υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εποχικά εργαζομένων ζητώντας κάποιες βελτιώσεις στη διατύπωση του ψηφίσματος.

Σε ότι αφορά τους εποχικά εργαζόμενους  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, διάβασε επιστολή των εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία και την ανάγκη στήριξης τους. Ο Δήμαρχος πρότεινε να διαβαστεί το ψήφισμα υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εποχικά εργαζομένων. Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Μακρή τόνισε πως συμπαρίσταται στο αίτημα των συναδέλφων για το επίδομα για όσους μήνες είναι εκτός εργασίας κι επισήμανε πως είναι ανακούφιση για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Η κ. Μακρή να  πρότεινε το αίτημα να περιλαμβάνει και εργαζόμενους σε συναφή επαγγέλματα. Επίσης ζήτησε την προστασία των εργαζομένων  με την απαλλαγή τους σε τροφεία παιδικών σταθμών, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας και να επεκταθεί το μέτρο αυτό στους άνεργους συμπολίτες μας και ζήτησε να γίνει βελτίωση στη διατύπωση του ψηφίσματος. Επίσης ο δήμαρχος υπενθύμισε την ενεργή στήριξη του δήμου με μείωση τελών στο  50 % στα νοικοκυριά και 20% στις επιχειρήσεις ενώ  τόνισε πως ο Δήμος Κω ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην βοήθεια των συνανθρώπων μας και βρίσκεται  πάντα δίπλα στους εργαζόμενους ψυχή και σώματι . Από τη Δύναμη Αλλαγής, η  Βάσω Πη σημείωσε πως  το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο και στηρίζουν τα αιτήματά τους και ψηφίζει την πρόταση της Κ.Μακρή . Η επικεφαλής της παράταξης "Όραμα και Δράση" Ι.Ρούφα επικρότησε την  κ.Τριτσάρη ι με τον αγώνα των εργαζομένων αφού  έφτασαν μέχρι και στον πρωθυπουργό διεκδικώντας τα δίκαια δικαιώματα τους. Το ψήφισμα σε ότι αφορά στην σύνταξη του επιδέχεται βελτίωση τόνισε η κ. Ρούφα ψηφίζοντας θετικά στο ψήφισμα. 

Ρεπορτάζ