Αλέξανδρος Χρυσόπουλος στον RV: Δεν ιδιωτικοποιούμε την Συγκοινωνία, οδηγούς θέλουμε να προσλάβουμε – Δεν ήταν λάθος η απόφασή μας να ακυρώσουμε το διαγωνισμό του 3ου Δημοτικού(audio)
Πολιτική
27/08/2024
Δεν ήταν λάθος η κίνηση του Δήμου να ακυρώσει τον πρώτο διαγωνισμό για την αποκατάσταση του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω. Πήραμε την απόφαση ως Δημοτική Επιτροπή να προσφύγουμε στο άρθρο 32 με τη λογική ότι θα επιλεγεί κάποιος εργολάβος ο οποίος και θα μπορούσε επιτέλους να τρέξει άμεσα το έργο.
Η προκήρυξη διαγωνισμού για τη Δημοτική Συγκοινωνία έχει παρουσιαστεί με λάθος τρόπο. Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση αλλά για πρόσληψη οδηγών από ιδιώτη συνεργάτη τον οποίον και αναζητούμε. Θέλουμε να φέρουμε οδηγούς και μάλιστα με πολύ καλούς μισθούς σε σχέση με τον ανταγωνισμό προκειμένου να καταστήσουμε τη Δημοτική Συγκοινωνία λειτουργική, αφού πρωτίστως θα έχουμε διατηρήσει την υπηρεσία υπό τον έλεγχο του δήμου .

Καλεσμένος της εκπομπής «Real Kos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων βιώσιμης κινητικότητας και δημοτικής συγκοινωνίας κύριος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος συζητώντας για την επισκευή του τρίτου δημοτικού σχολείου, την προσωρινή φιλοξενία του στο κτίριο που μέχρι πρότινος στέγαζε την ΚΩΑΝ ΑΕ επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και τον διαγωνισμό για έλευση νέων οδηγών στη δημοτική συγκοινωνία.

Για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω και τον διαγωνισμό αποκατάστασης του κτιρίου αυτού, ο κ. Χρυσόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δυστυχώς υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούμε να προσδιορισουμε και να ελέγξουμε και ένας διαγωνισμός δημοσίου έτσι όπως είναι δομημένος ο νόμος περί δημοσίων συμβάσεων, κάποια πράγματα όσο και να θες δεν μπορείς να ελέγξεις. Ένα απ’ αυτά έιναι και το δικαίωμα προσφυγής που έχουν οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς. Δυστυχώς σ’ αυτή την περίπτωση έχει πέσει και ο διαγωνισμός του 3ου Δημοτικού. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια συνάντηση με τους γονείς και τον διευθυντή του Σχολείου και ενημερώθηκαν για την πορεία του διαγωνισμού. Εμείς έχουμε σε εξέλιξη διαγωνισμούς όπως η οδική ασφάλεια και ο οδοφωτισμός και θέλουμε να τρέξουμε άμεσα τους διαγωνισμούς, ωστόσο λόγω της απόφασης του Υπουργείου τα χέρια μας είναι δεμένα. Δεν ήταν λάθος η κίνηση του Δήμου να ακυρώσει τον πρώτο διαγωνισμό. Πήραμε αυτή την απόφαση ως Δημοτική Επιτροπή να ματαιώσουμε το διαγωνισμό προσφεύγοντας στο άρθρο 32 με τη λογική ότι θα επιλεγούν κάποιοι εργολάβοι που θα μπορούσαν να τρέξουν άμεσα το έργο. Κατά της συγκεκριμένης απόφασης προσέφυγε ένας εργολάβος ο οποίος δήλωσε έτοιμος να ξεκινήσει και διακαιώθηκε απ’ την αρμόδια αρχή. Εμείς είτε πηγαίναμε προς ματαίωση είτε όχι, χρονικά θα ήμασταν στο ίδιο σημείο. Ωστόσο βρέθηκε η λύση και το σχολείο θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Εθνικής Αντιστάσεως κάτι που θα εξασφαλίσει την παραμονή του σχολείου σε πρωινό ωράριο χωρίς να πιέζουμε άλλα σχολεία ή εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Για τον διαγωνισμό της Δημοτικής Συγκοινωνίας προκειμένου να υπάρξει συνεργασια με ιδιώτη ώστε να στελεχωθεί η υπηρεσία με οδηγούς, ο κ. Χρυσόπουλος δήλωσε τα εξής: «Επειδή το θέμα έχει παρουσιαστεί με λάθος τρόπο θα ήθελα να διευρινίσω ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της δημοτικής συγκοινωνίας. Σας είχα μεταφέρει όντας καλεσμένος στο σταθμό σας ξανά ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει να κάνει με την πρόσληψη οδηγών από ιδιώτη συνεργάτη τον οποίον και αναζητούμε. Το σκεπτικό μας είναι να φέρουμε οδηγούς και μάλιστα με πολύ καλους μισθούς σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Δημοτική Συγκοινωνία θα παραμείνει στον έλεγχο του δήμου και θα συνεχίσουμε ως Δήμος να έχουμε την εποπτεία όλου του οργανισμού. Ο λόγος που μας οδηγεί σ’ αυτή την προοπτική η οποία μάλιστα ήταν και μονόδρομος είναι προφανώς για να καταστήσουμε την δημοτική συγκοινωνία όσο το δυνατόν λειτουργική για φέτος και του χρόνου να είναι έτοιμη η υπηρεσία από την έναρξη της θερινής περιόδου όπου η συγκοινωνία θα έχει και πλήρη δρομολόγια και πολλούς οδηγους και σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που σκοπεύουμε να εισαγάγουμε, εκτιμώ ότι θα λειτουργήσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ειδικά εάν κρίνει κανείς ότι σχετικά πρόσφατα καταργήθηκαν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου μας. Σύντομα θα δείτε μια εικόνα που θα δικαιώσει τους δημότες μας».