Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω
Πολιτική
29/07/2024

Συνεδριάζει σε  τακτική μεικτή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κω (δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη), στις 29 Ιουλίου 2024, ημέρα Δευτέρα.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως λόγω ενός ατυχήματος στην περιοχή Αγ.Γαβριήλ στο Ψαλίδι (ζημιά στο διαδίκτυο στην ευρύτερη περιοχή), δεν θα μεταδοθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ζωντανή μετάδοση. Επίσης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τον υπουργό εσωτερικών κ.Λιβάνιο σχετικά με την πρόσληψη των συμβασιούχων, όπως και το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο τον Νοέμβρη.

Επίσης ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Ηλίας Σιφάκης, έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας του 3ου δημοτικού σχολείου, εν' όψει της νέας σχολικής χρονιάς, γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα στην μη εγγραφή νέων μαθητών στο σχολείο. Ένα ακόμα ζήτημα που έθεσε ο κ.Σιφάκης είναι να φέρει στο ΔΣ η δημοτική αρχή το ζήτημα του υπερτουρισμού και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων. Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός σημείωσε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την υδροδότηση και έφερε ως παράδειγμα την Κέφαλο, όπου σε αρκετά σημεία, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, ενώ  αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο υγείας.

Για τα ζητήματα που τέθηκαν απάντησε ο δήμαρχος. Για το 3ο δημοτικό σχολείο: Σημείωσε πως είναι σε συνεχή  επαφή για την ολοκλήρωση των εργασιών, σε ένα έργο που είναι ''θύμα'' των εργολάβων και τους συστήματος με τα δημόσια έργα, όπου κερδισμένοι είναι οι εργολάβοι. Για τον υπερτουρισμό, υπογράμμισε πως εδώ και χρόνια συζητείται δημόσια η φέρουσα ικανότητα του νησιού , η βιώσιμη ανάπτυξη του, ενώ πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η μελέτη του ζητήματος για αυτό και έχει πιστωθεί η μελέτη για την φέρουσα ικανότητα της Κω. Αναφορικά με το νοσοκομείο, σημείωσε πως όλοι μας έχουμε την ίδια αγωνία, ενώ αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα του υπουργού υγείας και την πρόθεση του να έρθει στην Κω, καθώς και στην τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα στην παθολογική  κλινική με τον υπουργό υγείας και τους συνεργάτες του.  Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για την εξεύρεση 3 ιδιωτών παθολόγων που θα στελεχώσουν με εφημερίες την παθολογική για 45 ημέρες.

Για τη φέρουσα ικανότητα του νησιού, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβρίθης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να μπει φρένο στον υπερτουρισμό γιατί υπάρχει ασύμμετρη ανάπτυξη με βάσει τις υποδομές του νησιού. 

Ενημέρωση στο σώμα για την συνάντηση με τον υπουργό κ.Οικονόμου , παρουσία της Γενικής Γραμματέως για την Αστική συγκοινωνία της Κω, έκανε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος ο οποίος πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα λυθούν τα προβλήματα της Αστικής συγκοινωνίας της Κω και της Ρόδου.

Αναφορικά με το χαρακτηρισμό θρασυδειλία που δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Κοκαλάκης για την μη παρουσία του στην συνερδίαση λογοδοσίας σημείωσε πως είχε ανακοινώσει πως δε θα παρευρισκόταν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην αγανάκτηση των πολιτών της Κεφάλου για τα προβλήματα υδροδότησης και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να τα επιλύσει.

Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη: 

ΘΕΜΑ 1ο Έγκριση Μελέτης Επικαιροποίησης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.Α) Δήμου Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καμπουράκης Σταμάτιος).

Για την επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων που αφορά όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται, πενταετούς διάρκειας εισηγήθηκε  ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης , έχοντας υπόψη την φέρουσα κατάσταση και κάνοντας προτάσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων και την διερεύνυση των χρηματοδοτικών εργαλείων. Το ποσό της σύνταξης μελέτης είναι  περίπου 23 χιλ. ευρώ.

Ο κ΄Ηλίας Σιφάκης αναφέρθηκε στο χρονικό της σχετικής ανάληψης της μελέτης . Σημείωσε πως η φετινή διαχείριση και αποκομιδή απορριμμάτων είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών και εξέφρασε την απορία  για το τι κάνει ο ιδιώτης αλλά και για την κατάργηση ουσιαστικά της ανακύκλωσης στο νησί μας. Ο κ.Σιφάκης επισήμανε πως δεν έχει γίνει ενημέρωση για το ΧΥΤΑ ( ο οποίος ακόμα ''καίει'') μετά τη φωτιά και αναφέρθηκε πως στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ Καλύμνου παρουσία του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Γ.Χατζημάρκου ανακοινώθηκε πως τα σκουπίδια της Καλύμνου θα έρχονται στην Κω και ζήτησε απαντήσεις για τη διαχείριση των σκουπιδιών τόσο της Κω όσο και της Καλύμνου στο ΧΥΤΑ της Κω.

Η Βάσω Πη τόνισε το πρόβλημα ανεπαρκούς αριθμού κάδων, σημείωσε πως τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή ''παλεύει'' να την επικαιροποιήσει σε έναν τεχνολογικό εξοπλισμό που δεν υπάρχει, σε έναν προβληματικό ΧΥΤΑ μετά τη φωτιά και σε ένα ΚΔΑΥ που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί. Αναφορικά με τα σκουπίδια σημείωσε πως εκτός της Καλύμνου -που διαφαίνεται πως θα είναι εσαεί- ενδέχεται να μας έρθουν σκουπίδια  και από άλλα μέρη , τη στιγμή που η Κως είναι πιο βρώμικη από ποτέ σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Πη.

Ο κ. Σιφάκης επισήμανε πως είναι επιβάρυνση για τον υδροφόρο ορίζοντα η αποδοχή τόσου μεγάλου όγκου απορριμμάτων στην Κω και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αντισταθεί.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως η εικόνα του νησιού είναι ικανοποιητική, μετά και την ανάληψη του ιδιώτη. Η ανακύκλωση δεν λειτουργούσε αμέσως μετά τη φωτιά , όμως τώρα ήρθε η νέα κορδέλα διαλογής απορριμμάτων και λειτουργεί. Αναφορικά με τους κάδους επισήμανε πως 

Υπήρξε μεγάλη  λεκτική ένταση μεταξύ Ηλία Σιφάκη , Γιώργου Κοκκαλάκη , Βάσω Πη και Σταμάτη Καμπουράκη  αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων . Παρενέβει ο δήμαρχος ο οποίος ζήτησε από την πρόεδρο να ολοκληρώσει την εισήγηση του ο Σταμάτης Καμπουράκης ειδάλλως να διακόψει την συνεδρίαση .

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο δήμαρχος επισήμανε πως για το θέμα με τα απορρίμματα της Καλύμνου, θα απαντήσει αφού ενημερωθεί.

ΘΕΜΑ 2ο  Λήψη απόφασης για τη διόρθωση της υπ’ αριθμόν 100/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, μετά τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της εισηγητικής απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος, κα Χατζηθωμά- Κυπραίου Αικατερίνη).

Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις διορθώσεις που επισημάνθηκαν για αλλαγή ώστε να τροποποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Ο κ. Σιφάκης έθεσε το ερώτημα γιατί αφαιρέθηκαν αυτές οι επισημάνσεις από τον πρότυπο κανονισμό που υπήρχε επί προεδρίας Μ.Ζερβού. Η κ. Χατζηθωμά απάντησε πως με αυτόν τον πρότυπο κανονισμό έγινε η διαδικασία αλλά τα λάθη έγιναν εκ παραδρομής .

ΘΕΜΑ 3ο  Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος, κα Χατζηθωμά- Κυπραίου Αικατερίνη).  Τα ονόματα είναι: Μ.Ψύρη, κ.Κατερίνα Καμαατερού αναπλ. Κολίτσα Χρυσούλα, κ.Συνεσίου αναπλ.,  Ηλέκτρα Κομηνέα Σ.Κορδιστού , πρόεδρος η Κατερίνα Χατζηθωμά ,με αναπληρωτή τον Μάνο Μήτρου


ΘΕΜΑ 4ο  Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος, κα Χατζηθωμά- Κυπραίου Αικατερίνη). Βλάχου Σεβαστή, Μωραϊτης Βαγγέλης , Προύζα Αγγελική , τον Π. Πηλιγκό με τον κ.Μπάρδα αναπληρωματικό και το  κΖερβάνο Ηλία, με πρόεδρο την κ.Χατζηθωμά και αναπηρωτή τον Μ.Μήτρου.  Ο ρόλος των επιτροπών είναι καθαρά γνωμοδοτικός και δε θα χειρίζεται ταμειακά αποθέματα επισήμανε η κ.Κυπραίου Χατζηθωμά.

ΘΕΜΑ 5ο  Αναβλήθηκε το θέμα γιατί ζητήθηκε κυκλοφοριακή έκθεση από την Αποκεντρωμένη / Λήψη απόφασης για την ανάκληση της υπ’ αριθμόν 103/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου Κω, περί παραχώρησης θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ, μετά από το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 19270/10-7-2024 (Εισερχ. Δήμου 18586/16-7-2024) έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Κασσιώτη Γεωργία).

ΘΕΜΑ 6ο  Λήψη απόφασης για την έγκριση τοποθέτησης και χρήσης πλωτής εξέδρας εκτός Θαλάσσιας Ζώνης Λιμένα μετά από αίτηση του κ. Πατάκου Χρήστου, εκπρόσωπο της εταιρείας ‘’ΚΟΥΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι.Κ.Ε. – ALBERGO GELSOMINO’’ (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, κ. Αβρίθης Παναγιώτης). Ο κ.Αβρίθης επισήμανε πως έχει γνωμοδοτήσει η λιμενική αρχή θετικά  και τυπικά εισάγει το θέμα προς ψήφιση. Ο κ. Σιφάκης επισήμανε την ανάγκη ελέγχου για να μην γεμίσουμε με πλωτές εξέδρες.

ΘΕΜΑ 7ο Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του Πίνακα Στοχοθεσίας Δήμου Κω (ΟΠΔ) και των Νομικών του Προσώπων οικονομικού έτους 2024 (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος, κα Κασσιώτη Γεωργία). Επισήμανε την ανάγκη αυτής της τροποποίησης  για να υπάρχει η στοχοθεσία ανά μήνα , τρίμηνο , η υπηρεσία εμπρόθεσμα κατάθεσε τη σχετική αναμόρφωση. Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής ο κ.Κοκαλάκης τόνισε πως τον παραξενεύει  η εξέλιξη των έργων και των πληρωμών ''σέρνονται''  με βάσει τα όσα βλέπει στο προϋπολογισμό.  Συσωρεύονται οι πληρωμές και αυτό δεν είναι σωστό σημείωσε ο κ.Κοκαλάκης ο οποίος  υπογράμμισε πως δεν γίνονται  έργα στα χωριά και αυτό φαίνεται από την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Εν αναμονή με την 4η τριμηνιαία για να φανούν τα έργα του δήμου επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος.

ΘΕΜΑ 8ο Λήψη απόφασης για την παράταση του συμβατικού χρόνου σύστασης του Ειδικού Δεσμευμένου Λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την υλοποίηση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» Άξονας Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Χόνδρος Κωνσταντίνος) . Ο κ. Χόνδρος επισήμανε πως είναι μια τυπική παράταση με βάσει το πράσινο ταμείο και έχει ολοκληρωθεί το φυσικό έργο.  Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η αντιδήμαρχος κ.Κασσιώτη η οποία επισήμανε πως είναι ένα σχέδιο το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής κ. Ηλίας Σιφάκης στην τοποθέτηση του επισήμανε πως από την κατάθεση του σχετικού σχεδίου επί Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου , δεν έχει γίνει κάτι, το πρόγραμμα είναι εν υπνώσει  με ευθύνη της δημοτικής αρχής . Ο δήμαρχος επισήμανε πως πρόκειται για ένα master plan , δεν είναι υλοποίηση έργου και τόνισε  πως πρόκειται για έναν μηχανισμό υλοποίησης που προφανώς η αντιπολίτευση δεν γνωρίζει.  Ο κ. Χόνδρος επισήμανε πως είναι ένα master plan ( που δίνει την κατεύθυνση στο δήμο αναφορικά με τις μετακινήσεις ) έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να πληρωθεί . Ο κ.Σιφάκης εκφράστηκε θετικά στην ψήφιση του θέματος με συγκεκριμένες  επισήμανσεις.

ΘΕΜΑ 9ο  Λήψη απόφασης για την αύξηση της εισφοράς συμμετοχής του Δήμου Κω στην Αστική Εταιρεία «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κα Τελλή Τσιμισίρη Διονυσία).  Η κ. Τελλή Τσιμισίρη αναφέρθηκε στο ερευνητικό και επιστημονικό έργο της Αστικής εταιρείας, καθώς και στο επιστημονικό προσωπικό που απαρτίζει το οργανόγραμμα της. Την αύξηση στις 60 χιλ. ευρώ   από τις 20 χιλ.εισηγήθηκε ο  δήμαρχος  στο ΔΣ της Αστικής εταιρείας, το οποίο μετέφερε στο σώμα η πρόεδρος  κ.Τελλή. Ο δήμαρχος επισήμανε πως η συσωρευμένη εμπειρία της Αστικής εταιρείας δείχνει τι  θα επακολουθήσει στην Αστική εταιρεία.

Η Βάσω Πη εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής επισήμανε πως η Αστική εταιρεία  έχει αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό αλλά παρουσιάζει ένα πρόσωπο δημοσίων σχέσεων , υπάρχει ευελιξία διαχείρισης χρημάτων και διακρίνεται μια δαπάνη προβολής συγκεκριμένων προσώπων . Γιατί να πάρει 60 χιλ. ευρώ η Αστική εταιρεία, αφού  σύμφωνα με τον προγραμματισμό της  δεν τα έχει ανάγκη ρώτησε  η κ.Πη. Ο κ. Σιφάκης επισήμανε πως ζητούνται χρήματα χωρίς να έχει γίνει απολογισμός με κοστολόγια για το που πήγαν τα χρήματα. Ο κ. Νικηταράς τόνισε πως η Αστική εταιρεία δεν έχει ανάγκη να καλύψει τις ανελαστικές δαπάνες, όμως με αυτή την χρηματοδότηση  του δήμου μπορεί να καλύπτονται έξοδα όπως αυτά στα πχ.  για τα ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ (τον Δεκέμβρη). Η κ.Βάσω Πη σημείωσε πως όταν παρέλαβε  την προεδρία της Αστικής εταιρείας  δεν είχε πάρει καμία επιχορήγηση από το δήμο  και στα 5 χρόνια προεδρίας της στην Αστική εταιρεία , άφησε χρήματα στο ταμείο όταν παρέδωσε  ενώ τόνισε πως τα ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ δεν είναι στις αρμοδιότητες της Αστικής εταιρείας αλλά του τμήματος πολιτισμού. Η κ. Τελλή επισήμανε πως όλοι οι εταίροι έχουν δικαίωμα να αυξήσουν την εισφορά τους και  σημείωσε πως έχει γίνει απολογισμός της εταιρείας.

ΘΕΜΑ 10ο Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Κω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΩΑΝ (Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Νικηταράς Θεοδόσης).  Ο δήμαρχος τόνισε πως ο ΚΩΑΝ παρήγαγε  ένα σημαντικό έργο στην 1η περίοδο  και στην  2η περίοδο  έχει έναν προγραμματισμό πενταετίας . Ο δήμος συμμετέχει με 70% ποσοστό . Στις 339 χιλ ήταν το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του δήμου της Κω. Ο δήμαρχος επισήμανε τη σημαντική επίβλεψη σε έργα των άλλων δύο δήμων  από τον ΚΩΑΝ που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες  όπως πχ. τα ιαματικά λουτρά στην Νίσυρο.

Στην τοποθέτηση του ο Ηλίας Σιφάκης επισήμανε πως ένα τόσο σημαντικό θέμα έρχεται στην ημερήσια διάταξη ως  δέκατο θέμα. Σημείωσε πως υπάρχει μια ''θολούρα''  και ''σκοτεινή διαχείριση'' στον ΚΩΑΝ, την ίδια με την Αστική εταιρεία και ότι γίνεται , γίνεται εν κρυπτώ στον ΚΩΑΝ τόνισε ο κ.Σιφάκης και όποτε γίνονται ερωτήσεις οι απαντήσεις ''μπετόν αρμέ''. Σημείωσε δε πως οι αποφάσεις δεν ανεβαίνουν  στο διαύγεια. Μέσα στο 2023 ο ΚΩΑΝ έχει πάρει 435 χιλ ευρώ και έθεσε το ερώτημα που πήγαν τα χρήματα, αφού δεν έχει γίνει απολογισμός ούτε προϋπολογισμός. Επισήμανε πως ο μόνος κερδισμένος  είναι ο δήμος Νισύρου αφού η μελέτη για τα ιαματικά ξεπερνά τα 900 χιλ. Τέλος επισήμανε πως  η διαχείριση στον ΚΩΑΝ αφήνει σκιές.

Ο κ. Κοκαλάκης επισήμανε πως λεφτά δεν έχουμε και λεφτά βρίσκουμε για τον ΚΩΑΝ. Το ταμειακό διαθέσιμο είναι 30 χιλ. και δεν γνωρίζουμε τι χρωστάει αφού τίποτα δεν δημοσιεύεται  επισήμανε  ο κ.Κοκαλάκης  σημειώνοντας πως ο δήμαρχος έχει μηνιαίο μισθό από τον ΚΩΑΝ 1000 ευρώ.

Η κ. Βάσω Πη τόνισε πως η αποδυνάμωση του δημοσίου έφερε τους ΚΩΑΝ στους δήμους με ευθύνη της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην μετακίνηση μηχανικού από τις τεχνικές υπηρεσίες στον ΚΩΑΝ  γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το λόγο δημιουργίας των ΚΩΑΝ. Σημείωσε δε πως ο δήμος ''αιμοραγεί'' με χρηματοδοτήσεις στον ΚΩΑΝ .

Ο δήμαρχος επισήμανε πως οι ΚΩΑΝ λειτουργούν όπως όλες οι ΑΕ, όλες οι πληρωμές έχουν γίνει με παραστατικά, αφού έχουν εγκριθεί από την επιτροπή παρακολούθησης.  Σημείωσε πως μπορεί ο ΚΩΑΝ να μην λειτούργησε όπως ο ίδιος επιθυμούσε την πρώτη περίοδο, αυτό όμως δε θα γίνει τη δεύτερη περίοδο.  Μέσα από τα λάθη του και τις προοπτικές του, ο ΚΩΑΝ μπαίνει σε μια αναπτυξιακή τροχιά υπογράμμισε ο κ.Νικηταράς ο οποίος τόνισε πως ο ΚΩΑΝ λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και δεν θα έπρεπε να μέμφεται το δήμο η αντιπολίτευση η οποία ασκεί μικροπολιτική, όταν εκείνη δεν είχε σχεδιασμό στον αθλητισμό και στην παιδεία.

ΘΕΜΑ 11ο  Έγκριση 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων Δήμου Κω οικονομικού έτους 2024 (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος, κα Κασσιώτη Γεωργία). Η αντιδήμαρχος εισηγήθηκε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού με βάσει τις ανάγκες του δήμου και τη δημιουργία ή την ενίσχυση  κάποιων κωδικών που αφορούν τα σχολεία, η προμήθεια καυσίμων, προμήθεια τροφίμων  και καυσίμων στη φωτιά κτλ.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Χατζηχριστοφής σημείωσε πως οι 30 χιλ σε καύσιμα για όσους  χρησιμοποίησαν τα βαρέα οχήματα τους είναι η  ελάχιστη  ένδειξη ευγνωμοσύνης σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο κ.Ζερβός επισήμανε πως  η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει κανένα σχολείο όταν επί της θητείας τους συντήρησαν τρία σχολικά συγκροτήματα, ενώ σημείωσε πως δεν έχει εκκαθαρίσει  ο δήμος ακόμα τη ΒΙΜΕΛ. 

O κ. Αβρίθης επισήμανε πως υπάρχει διαφορετική πολιτική φιλοσοφία. Ο κ.Καμπουράκης αναφέρθηκε στους εθελοντές ιδιώτες έργου που βοήθησαν με αυτοθυσία εκείνο το βράδυ της φωτιάς με κίνδυνο την περιουσία τους.  Κρίθηκε και αξιολογήθηκε η προσφορά συμπολιτών μας επισήμανε ο δήμαρχος Κω, αναφορικά με η χρήση βαρέων οχημάτων  που χρησιμοποιήθηκαν  τη βραδιά της φωτιάς  και που βάσει νομοθεσίας  προβλέπεται η αποζημίωση τους. 

ΘΕΜΑ 12ο Λήψη απόφασης για την παράταση μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στο Ο.Τ. 33 του σχεδίου πόλεως Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χόνδρος Κωνσταντίνος). 

ΘΕΜΑ 13ο  Αποδοχή παραιτήσεων και λήψη απόφασης για την αντικατάσταση μελών Διοικητικών Συμβουλίων (Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Νικηταράς Θεοδόσης).

ΘΕΜΑ 14ο  Λήψη απόφασης για χορήγηση Άδειας Ίδρυσης Εκμίσθωσης Ποδηλάτων Μοτοποδηλάτων έως 50 cc (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κα Τελλή Τσιμισίρη Διονυσία

Ρεπορτάζ