Εντείνεται και στα Δωδεκάνησα ο αγώνας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική
12/07/2024

 

Σε κατάσταση αναμονής τελούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο και γενικώς στα Δωδεκάνησα, αναμένοντας να ολοκληρωθεί η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων προκειμένου να ξεκινήσει η προεκλογική κούρσα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που ως γνωστόν έχουν προσδιοριστεί για τις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Η απόφαση του πρώτου σε σταυρούς ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Παπανδρέου να πάρει θέση ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου, ανακατεύει ξανά την τράπουλα και σε τοπικό επίπεδο.

Ηδη Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη, Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Κανελλάκης σχεδιάζουν τη στρατηγική και φροντίζουν για τις συμμαχίες τους, στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες, ενώ απομένει -όπως όλα δείχνουν- να ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου.

Από τις παραπάνω υποψηφιότητες μεγαλύτερη απήχηση σε στελέχη στα Δωδεκάνησα φαίνεται να έχουν οι τρεις πρώτοι, δηλαδή οι κ.κ. Ν. Ανδρουλάκης, Χ. Δούκας μέσω του Μ. Χριστοδουλάκη και Παύλος Γερουλάνος οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διαμόρφωση συμμαχιών.

Η διαμόρφωση στρατηγικής ενόψει του πρώτου, αλλά και η σύναψη συμμαχιών με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αποτελούν πλέον τον πυρήνα της έντονης δραστηριότητας την οποία αναπτύσσουν οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του κόμματος.

Εχει αξία να αναφερθεί πως ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αναδειχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παύλος Γερουλάνος, στις πρόσφατες ευρωεκλογές έλαβε συνολικά στα Δωδεκάνησα 2.552 σταυρούς.

Η επιλογή του πρώτου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ταχθεί υπέρ του Παύλου Γερουλάνου, έδωσε το έναυσμα για να επανατοποθετηθούν αρκετά στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, ισχυρή επιρροή έχει και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Δωδεκάνησα – από την πλευρά της μητέρας του- και συγκεκριμένα από την Κάλυμνο την οποία μάλιστα επισκέπτεται τακτικά, ο οποίος ως γνωστόν έχει ταχθεί στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα παρότι είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι και ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Βεβαίως σε τοπικό επίπεδο, στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στη Ρόδο, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να μετρά απώλειες στη δυναμική του μετά από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των ευρωεκλογών. Στην περιοχή μας, συμβαίνει το εξής παράδοξο ενώ το ΠΑΣΟΚ τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές ήρθε δεύτερο κόμμα αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, φαίνεται πως ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει πλέον την ίδια αποδοχή, αρκεί κανείς να κάνει μια ανάγνωση στις κινήσεις των μελών της Ν.Ε. του κόμματος λαμβάνοντας υπ΄οψιν και τις ευρωεκλογές.

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα των κινήσεων, όχι μόνο ως αρχηγός του κόμματος αλλά και επειδή η πλειονότητα των τοπικών κομματικών οργάνων στον νομό όπως και πολλά στελέχη συντάσσονται με το μέρος του μετά την κόντρα που έχει ανοίξει για την πρόωρη προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες.

Όπωσδήποτε και οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναμένεται να κινηθούν αναλόγως στην περιοχή μας, με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο των συμμαχιών.

 

Αυτό που απομένει είναι να οριστικοποιηθούν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξεκινήσει η προεκλογική κούρσα.

 

 Πηγή:www.dimokratiki.gr