Έντονη αντιπαράθεση για τους 177 εργαζόμενους στο “Lambranda” μεταξύ Ιωάννας Λάμπρου, Γιώργου Χατζημάρκου και Κικής Μακρή
Πολιτική
19/06/2024

Άναψαν τα αίματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Εργατικού κ Ιωάννα Λάμπρου, η οποία μίλησε εκ μέρους των 177 εργαζομένων του ξενοδοχείου “Lambranda”, για τα προβλήματα και την  οικονομική ''ομηρία'' των εργαζομένων,   που απασχολούνται  στο ξενοδοχείο του ομίλου FTI.

Η κ. Λάμπρου επισήμανε πως  βάσει του πτωχευτικού νόμου, ο  ιδιοκτήτης πρώτα πληρώνει τις οφειλές σε τρίτους και στο τέλος τους εργαζόμενους, με τον κ. Χατζημάρκο να ενίσταται πως δε δέχεται την παρατήρηση της κ.Λάμπρου  για το τι ψηφίζει  ο ίδιος και  σημείωσε πως θα επιδιώξει ο ίδιος συνάντηση με τους εργαζομένους. 

Όσο αφορά στην απορρόφηση του προσωπικού από την αγορά εργασίας, η κ.Λάμπρου  σημείωσε πως η επιχείρηση “Lambranda” 14 ημέρες μετά ,  δεν έχει απαντήσει για την πρόθεση της  (απόλυση, αποζημίωση κτλ) τι θα κάνει με το προσωπικό  που απασχολεί πάνω από 15 χρόνια. 

Θέση στην αντιπαράθεση πήρε η κ.Κική Μακρή όταν ο περιφερειάρχης διέκοπτε την κ.Λάμπρου στην τοποθέτηση της,   σημειώνοντας πως δεν σεβάστηκε την αντιπρόσωπο των εργαζομένων την κ.Λάμπρου.

Ρεπορτάζ