Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ)
Πολιτική
15/06/2024

 

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε η Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). Τις εργασίες τίμησε με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος μίλησε για την ενεργειακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία, όπως εφαρμόζεται στα Δωδεκάνησα. Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Απόστολος Ασπράκης, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Με αφορμή τη διευρυμένη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννης Πάππου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιωάννης Μασούτης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού και στις προκλήσεις του ελληνικού επιχειρείν.

 

Ο κ. Πάππου ευχαρίστησε τον κ. Μασούτη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο επιμελητήριο Δωδεκανήσου να φιλοξενήσει τη διευρυμένη συνεδρίαση της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

 

Όπως τόνισε τα θέματα που συζητήθηκαν, απασχολούν το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και πολύ περισσότερο το σύνολο της χώρας.

 

«Τα συμπεράσματα θα είναι τέτοια που θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες στα αρμόδια υπουργεία ούτως ώστε με τις σωστές διαδικασίες να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα.

 

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων απαρτίζεται από προέδρους που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχειρηματικής επαγγελματικής κοινότητας και προσωπικά θέλω να τους ευχαριστήσω καθώς όλα τα υπομνήματα που εστάλησαν στην ΚΕΕΕ έτυχαν ειδικής μεταχείρισης με αποτελέσματα δημιουργηθούν όλοι οι μηχανισμοί στήριξης επαγγελματιών και επιχειρηματιών», είπε ο κ. Πάππου συμπληρώνοντας ότι τα επιμελητήρια αποτελούν «τεχνικό σύμβουλο» της κυβέρνησης, παρέχοντας οδηγίες και προτάσεις για τη στήριξη του επιχειρείν.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μασούτης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Πάππου για τη φιλοξενία σημειώνοντας ότι: «Ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη Πάππου που μόλις έγινε το αίτημα να πραγματοποιηθεί εδώ η διευρυμένη συνεδρίαση της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας όλη η διοικητική επιτροπή συμφώνησε άμεσα. Συμμετέχουμε πολλά επιμελητήρια πέρα από την κεντρική Ένωση που καλύπτουν ένα μεγάλος εύρος των επαγγελματικών κλάδων. Θα κατατεθούν απόψεις για όλα τα θέματα, από τη μεταφορά, την παραγωγή, το λιανικό εμπόριο κοκ.

 

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι δραστήριο και χαίρομαι που συνεργάζομαι με ένα τόσο δραστήριο πρόεδρο. Είναι τυχερός ο τόπος που έχει ένα τόσο οργανωμένο επιμελητήριο».

 

Και ο κ. Μασούτης τόνισε ότι ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι να αποτελούν σύμβουλο της κυβέρνησης, αρκεί βέβαια και η κυβέρνηση να τα χρησιμοποιεί όπως πρέπει. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου όπως ανέφερε, θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν στις συναντήσεις με το νέο σχήμα της κυβέρνησης.

 

Στη συνέχεια ο κ. Πάππου αναφέρθηκε στην επιτυχή διαχείριση των κρίσεων που βίωσε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα για να υπογραμμίσει την ανάγκη συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης με τον επιμελητηριακό θεσμό. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

 

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι έχουμε ζήσει στο πετσί μας το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση, πτωχεύσεις μεγάλων τουρ οπερέιτορς και άλλα συμβάντα, όπως οι πυρκαγιές και πλημμύρες σε άλλες περιοχές. Καταφέραμε ως χώρα να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις αυτές, αλλά εκείνο που ζητάμε από την εκάστοτε κυβέρνηση, είναι προτού νομοθετεί να μας καλεί ως Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδας για να δίνουμε τις κατάλληλες συμβουλές, είτε πρόκειται για φορολογικά είτε πρόκειται για εργασιακά νομοσχέδια, σχέδια ψηφιακής μεταρρύθμισης… ώστε με χαρά να δίνουμε τις δικές μας κατευθύνσεις ώστε να γίνει περισσότερο αποδοτικό και το κράτος και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη.

 

«Ο λόγος που τα πήγε καλά η χώρα μας στην πανδημία επειδή η κυβέρνηση άκουσε τα επιμελητήρια και τους επιχειρηματίες… κατά συνέπεια αυτός είναι ο σκοπός να έρθει κοντά το κράτος με την επιχειρηματικότητα «, συμπλήρωσε ο κ. Μασούτης

 

 Πηγή:www.dimokratiki.gr