Με την αυτονόητη συναίνεση του ΔΣ Κω η ονοματοδοσία του πάρκου στην είσοδο του ιστορικού κέντρου σε ''Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού''
Πολιτική
16/06/2022

Επικυρώθηκε στην προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, η ονοματοδοσία του πάρκου στην είσοδο του ιστορικού κέντρου στην οδό Βασιλέως Παύλου σε ''Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού'' όπου σύντομα θα ανεγερθεί και το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας πρωτοβουλία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και του δραστήριου Συλλόγου Ποντίων Κω ‘’Ο Ξενιτέας’’.

Η Κως, ως ένας πολυπολιτισμικός τόπος που σέβεται τις μνήμες και την ιστορική παρακαταθήκη των λαών, σε λίγο καιρό, θα αποτίσει φόρο τιμής στους ποντίους που εκδιώχθηκαν, υπέφεραν και σφαγιάστηκαν στο όνομα μιας χαμένης πατρίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων θα ανεγερθεί αποκλειστικά με χρηματοδότηση του Συλλόγου ‘’Ξενιτέας’’ που έχει προκύψει από δωρεές πολιτών και χορηγίες επιχειρηματιών και μάλιστα ως έργο, θα ολοκληρωθεί σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι απειλές της γείτονος χώρας Τουρκίας κλιμακώνονται ανησυχητικά.

 

Ρεπορτάζ