Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Ευρωβουλευτή ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη, με αφορμή την επίσκεψη του στην Κω
Πολιτική
17/12/2021

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Ευρωβουλευτής & μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κω, παρουσία της γραμματέως Τομεακής Επιτροπής ΒΣΔ του ΚΚΕ, Κικής Μακρή.

Ο κ.Παπαδάκης, λόγω της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης Μεταναστών στο Πυλί και συνομίλησε αφενός με τον διοικητή, Γιάννη Φραγκούλη κι αφετέρου με τους εργαζομένους ενώ το ίδιο απόγευμα στις 18:00 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη του ΚΟΒ Κεφάλου, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό γι’ αυτό το ΚΚΕ απευθυνόμενο στους απανταχού βιοπαλαιστές, αγρότες κι ανέργους τους καλεί σε συμπόρευση για την αποτροπή των αντεργατικών μέτρων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Αναλύοντας το μεταναστευτικό στη χώρα μας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επεσήμανε ότι μεθοδεύεται συστηματικά ο διαιωνισμός του προβλήματος ειδικά με τη δημιουργία αποθηκών ψυχών μέσω των κλειστού τύπου Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών.

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Παπαδάκης υπερτόνισε τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, με νοσοκομεία μιας νόσου και με εγκληματικές ελλείψεις υποδομών στην Περιφέρεια. Ο ίδιος, υπογράμμισε τη σοβαρή υποστελέχωση που μαστίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κω ενώ στάθηκε στην ανυπαρξία πνευμονολόγου εν καιρώ κορωνοϊού.  

Ερωτηθείς για τα τοπικά προβλήματα τα οποία θέτει σε πρώτο πλάνο το ΚΚΕ, ο ίδιος, έθιξε τα ανοιχτά εργασιακά θέματα που ταλανίζουν τους εποχικούς υπαλλήλους σε τουρισμό – επισιτισμό αλλά και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και τους μεγαλοξενοδόχους.

Ο κ.Παπαδάκης ολοκληρώνοντας την συνολική του τοποθέτηση, δήλωσε ότι η απάντηση στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό είναι ο σοσιαλισμός.

 

 

 

Ρεπορτάζ