Με αρκετά θέματα συνεδριάζει σήμερα 17 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Επιτροπή
Περιφέρεια
17/09/2024
Συνεδριάζει σήμερα, 17η Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Τρίτη, με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, είναι τα ακόλουθα:

1. Έγκριση ενιαίου πρακτικού (1ου και 2ου σταδίου Αποσφράγισης φακέλων: «Δικαιολογητικά Συμμετοχής - Τεχνική Προσφορά -Οικονομική Προσφορά», «Κατακύρωση Διαγωνισμού») Διεξαγωγής ηλεκτρονικού, δημοσίου, ανοικτού, διεθνούς διαγωνισμού, με Α/Α Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 352321, για την παροχή γενικής υπηρεσίας με τίτλο: «Καθαρισμός ρεμάτων ν. Άνδρου, Τήνου, Πάρου, Μυκόνου, Αμοργού, Σίφνου & Σερίφου».

2. Έγκριση 1ου Πρακτικού (1ο στάδιο - Αποσφράγιση φακέλων: Δικαιολογητικά Συμμετοχής - Τεχνική Προσφορά - Αξιολόγηση – βαθμολόγηση Τεχνικής Προσφοράς) διεξαγωγής του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού με α/α συστήματος 207828 μελέτης με τίτλο: «Μελέτες υποδομών έργων διαχείρισης και διάθεσης στερεών αποβλήτων δ. Μεγίστης».

3. Έγκριση 2ου πρακτικού (2ο στάδιο: Αποσφράγιση - Βαθμολόγηση (υπο)φακέλου: «Οικονομική Προσφορά» «Ανάδειξη Προσωρινού Αναδόχου») της Διεξαγωγής του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού με αρ. συστήματος (ΕΣΗΔΗΣ): 207462, για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Κως-Αεροδρόμιο».

 4. Έγκριση 2ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού με Α/Α Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 206941, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου με τίτλο: «Κατασκευή νέων υδρογεωτρήσεων και των δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού για τις ανάγκες του οικισμού Λιβαδιών Δήμου Τήλου», Διατύπωση γνώμης επί της επάρκειας ή μη των επανορθωτικών μέτρων της εταιρίας «Μητρόπουλος Μιχαήλ του Γεωργίου».

5. Έγκριση 3ου πρακτικού (2ο στάδιο - Κατακύρωση διαγωνισμού στον προσωρινό μειοδότη) διεξαγωγής του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού με α/α συστήματος 206901 του έργου: «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Μαριτσών».

6. Έγκριση 3ου πρακτικού (2ο στάδιο, Κατακύρωση διαγωνισμού στον προσωρινό ανάδοχο) Διεξαγωγής Δημοσίου, Ανοικτού, Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού επιλογής Αναδόχου, με Α/Α Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 206721, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου με τίτλο: «Χλοοτάπητας και ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Απολακκιάς ν. Ρόδου».

7. Έγκριση όρων δημοπράτησης, ορισμού πιστοποιημένου χρήστη (χειριστή) μετά εξουσιοδότησης αυτού και ορισμού επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Επείγουσα εκρίζωση, κοπή και αποψίλωση βλάστησης οδικού δικτύου ν. Ρόδου».

 

8. Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα (Τακτοποιητικού) της από 21-08-2023 υπογραφείσας σύμβασης ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με τίτλο: «Διευθέτηση ομβρίων από 3ο έως 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Κω – Κέφαλου».

9. Έγκριση ανανέωσης των συμβάσεων μίσθωσης έργου για αλλά δυο (2) έτη για την: «Τεχνική Υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου».

10. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) Τελικού – Τακτοποιητικού και έγκριση πρόσθετης δαπάνης για την πληρωμή των αναθεωρήσεων του έργου: «Μέτρα προστασίας παραλιακής οδού Κιονίων ν. Τήνου».

11. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και πρόσθετης δαπάνης για την πληρωμή των αναθεωρήσεων του έργου: «Επισκευή Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων στη Σύρο στις περιοχές Ανάσταση (λόφος Δήλι) και Καμίνια».

12. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση υφιστάμενου οδικού δικτύου Δήμου Τήλου».

13. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Βελτίωση ασφάλειας επαρχιακού οδικού δικτύου δυτικού άξονα νήσου Ρόδου».

14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου : «Κατασκευή έργων απορροής ομβρίων υδάτων της επαρχιακής οδού 81Α02 από την Χ.Θ. 8+340 μέχρι την Χ.Θ. 9+620» νήσου Ρόδου.

15. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου: «Βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της ΠΕ Κυκλάδων».

 

16. Έγκριση χορήγησης 4ης προθεσμίας παράτασης των εργασιών εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή οδικών και λιμενικών έργων εντός Δήμου Μεγίστης».

17. Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Φολεγάνδρου για την υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία Αθλητικού Πάρκου Φολεγάνδρου».

18. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του δήμου Καρπάθου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο: «Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου».

19. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του δήμου Καρπάθου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο: «Κατασκευή παιδικής χαράς στην κοινότητα Σπόων Καρπάθου».

20. Έγκριση 1ης τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και δήμου Μήλου για την υλοποίηση της πράξης: «Επισκευές - Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια δήμου Μήλου (Γ’ Φάση)».

21. Έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Λέρου για το έργο: «Αποκατάσταση προβλήτας Ε/Γ – Ο/Γ σκαφών του λιμένα Λακκίου Λέρου» και ακύρωση της υπ.αριθμ.74/2024 Απόφασης Περιφερειακής Επιτροπής.

22. Έγκριση 3ης τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πράξη: «Πλακοστρώσεις νήσου Κάσου».

23. Έγκριση 4ης τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Καλύμνου για το έργο: «Επισκευή – συντήρηση σχολικών μονάδων νήσου Καλύμνου».

 

24. Ορθή Επανάληψη της υπ.αριθμ.340/2024 Απόφασης Περιφερειακής Επιτροπής με θέμα: 1η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του δήμου Αστυπάλαιας και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την εκτέλεση του έργου: «Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο για μουσειακή και εκπαιδευτική χρήση στο παλαιό σχολείο στο Κάστρο Χώρας Αστυπάλαιας: Φάση Α’».

25. Ορθή Επανάληψη της υπ.αριθμ.358/2024 Απόφασης Περιφερειακής Επιτροπής με θέμα: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο, Κω και Κάλυμνο».

26. Έγκριση τροποποίησης απόφασης 378/2024 Περιφερειακής Επιτροπής για την αντικατάσταση μελών για την ΠΕ Σύρου - Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής για την παροχή της υπηρεσίας «Καθαριότητα γραφείων και χώρων αρμοδιότητας των περιφερειακών ενοτήτων Σύρου – Άνδρου – Θήρας – Κέας / Κύθνου – Μήλου – Νάξου – Πάρου και Τήνου».

27. Έγκριση τροποποίησης των επιτροπών Παραλαβής-Παρακολούθησης Π.Ε. Θήρας (δήμος Θήρας, δήμος Ανάφης) και Π.Ε. Θήρας (δήμος Ίου, δήμος Σικίνου, δήμος Φολεγάνδρου) που ορίστηκαν με τις 65/2024 (ΑΔΑ: 6ΗΡ57ΛΞ-44Κ) και 155/2024 (ΑΔΑ 98Φ67ΛΞ-Α3Κ) Αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής που αφορά το «Μητρώο εργοληπτών (εταιριών - φυσικών προσώπων) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών».

28. Ορισμός του Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία Κ2 Αναπτυξιακός Οργανισμός περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. με τον διακριτικό Τίτλο Κ2 Α.Ε. ως Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την προσθήκη Καταστατικού σκοπού.

29. Έγκριση των όρων της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «Άννης Κουτσοδόντη», προς την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με τη μακροχρόνια παραχώρηση του κτηρίου «Κυκλαδικόν» επί της Πλατείας Μιαούλη της Ερμούπολης Σύρου, για τη στέγαση των υπηρεσιών της Π. Ν. Αι.».

30. Έγκριση όρων και επιτροπής για διενέργεια κλειστής διαδικασίας άνω των ορίων συμφωνίας - πλαίσιο για την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής για τις ανάγκες του προγράμματος αντιμετώπισης της υλικής στέρησης απόρων (ΟΠΣ 6006392).

31. Έγκριση 1ου πρακτικού της επιτροπής του Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) Τ.Π.Ε. για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Π.Ν.Αι».

32. Έγκριση πρακτικών για την αξιολόγηση των προσφορών (ανάδειξη προσωρινών αναδόχων) υπηρεσίας μεταφοράς μαθητών ν. Κυκλάδων.

33. Έγκριση πρακτικών για τον έλεγχο των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου (ανάδειξη οριστικών αναδόχων) υπηρεσίας μεταφοράς μαθητών ν. Κυκλάδων.

34. Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών ν. Κυκλάδων στους προσωρινούς αναδόχους.

35. Έγκριση πρακτικού για την ένταξη νέου οικονομικού φορέα στο δυναμικό σύστημα αγορών (ΔΣΑ ) 2024-2026 ΠΕ Κυκλάδων για τη μεταφορά μαθητών.

36. Έγκριση τροποποίησης σύμβασης μεταφοράς μαθητών ν. Λέρου σχολικού έτους 2024- 2025 λόγω επέκτασης δρομολογίου.

37. Έγκριση αποζημίωσης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών με ίδια μέσα δήμου ΚΑΣΟΥ για το σχολικό έτος 2024-2025.

38. Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης δικαιολογητικών κατακύρωσης του διαγωνισμού για την: Προμήθεια υγρών καυσίμων ( θέρμανσης και κίνησης) για την ΠΕ Ρόδου για δύο έτη καθώς και την προμήθεια καυσίμων των Ν.Π.Δ.Δ. χωρικής αρμοδιότητας Ν. Δωδεκανήσου.

39. Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής για διαγωνισμούς στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.

40. Δικαστικές Υποθέσεις Δωδεκανήσου.

41. Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

42. Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

43. Έγκριση μετακινήσεων κ.κ. αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

44. Επικύρωση πρακτικών 7ης/17-06-2024, 8ης/08-07-2024 και 9ης/23-07-2024 συνεδριάσεων Περιφερειακής Επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.