Πιστώσεις της περιφέρειας για δράσεις Πολιτισμού και Τουρισμού
Περιφέρεια
17/08/2024

Στην εξειδίκευση πίστωσης για διάφορες δαπάνες της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση.

 

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν οι εξής πιστώσεις:

 

Δράσεις Πολιτισμού

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 3.100,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Μουσικοχορευτικό Σωματείο Ιαλυσού «ΧΟΡΟΣΠΙΤΟ» και τον δήμο Ρόδου του ετήσιου φεστιβάλ «ΙΑΛΥΣΙΑ» στην κεντρική πλατεία Ιαλυσού στο αμφιθέατρο «ΦΕΡΕΝΙΚΗ» από 22 έως 26 Αυγούστου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχοφωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων.

 

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 3.100,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Σύλλογο Συμιακών Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ» και τον δήμο Ρόδου Θεατρικής Παράστασης με τίτλο: «Η ΝΥΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ» στο Κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ» νήσου Ρόδου στις 24 Αυγούστου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχοφωτιστική κάλυψη της παράστασης.

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 1.860,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου Φωτογραφικής Έκθεσης του Νίκου Κασέρη με τίτλο: «ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ – Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» στο Κατάλυμα της Γαλλίας νήσου Ρόδου από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για εκτύπωση φωτογραφιών της έκθεσης.

 

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 1.240,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ στον Φορέα 072 ΚΑΕ 0844α της Π.Ε. Δωδεκανήσου για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ημερίδα για γονείς και παιδιά στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕ ΘΕΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ» στη Δ.Κ. Λάρδου νήσου Ρόδου στις 21 Σεπτεμβρίου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για αμοιβή συμμετεχόντων συντελεστών της εκδήλωσης.

 

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 2.418,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ στον Φορέα 072 ΚΑΕ 0844α της Π.Ε. Δωδεκανήσου για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον δήμο Λέρου, συναυλίας με βιολί και κιθάρα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο νήσου Λέρου στις 28 Σεπτεμβρίου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για οργάνωση και πραγματοποίηση της συναυλίας.

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 24.800,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ στον Φορέα 072 ΚΑΕ 0844α της Π.Ε. Δωδεκανήσου για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον δήμο Ρόδου του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ «Αφιερωμένο στην κλασική μουσική, τη φωτογραφία και το σινεμά» από 1 έως 13 Οκτωβρίου 2024 στη νήσο Ρόδο. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για μέρος των καλλιτεχνικών δαπανών για δύο συναυλίες και για εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 6.200,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ στον Φορέα 072 ΚΑΕ 0844α της Π.Ε. Δωδεκανήσου για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Σύλλογο «ΠΑΤΜΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» και την «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΜΚΕ» υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ανακήρυξη της Πάτμου σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη νήσο Πάτμο από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για οργάνωση, επιμέλεια και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

 

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 12.400€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη συμμετοχή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & DRINKS by Detrop, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2024.

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 3.720€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη διαφημιστική προβολή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» στην ειδική αγγλόφωνη έκδοση “THE TREASURES OF GREEK TOURISM”, η οποία εκδίδεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ» στη World Travel Market (5- 7 Νοέμβριου 2024 στο Λονδίνο) με διαφημιστική καταχώριση της ΠΝΑΙ σε 2σέλιδο σαλόνι, advertorial κ.λπ...

 

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 35.154,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη διαφημιστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα Κόκκινα Λεωφορεία στο κέντρο του Λονδίνου.

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 6.200,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη διαφημιστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στην έκδοση ειδικού περιοδικού ενθέτου για την 88η Δ.Ε.Θ. τον Σεπτέμβριο του 2024.

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 6.200,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 για την προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω του εμβληματικού «Οικονομικού Ταχυδρόμου» στην 88η Δ.Ε.Θ. τον Σεπτέμβριο του 2024.

 

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 18.600,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη συμμετοχή και προβολή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην 1η Παγκόσμια Συνάντηση Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων μελών της WTAAA (World Travel Agents’ Associations Alliance) και της ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 6 έως 9 Νοεμβρίου 2024.

 

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 3.087,60€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που αφορά συνδιοργάνωση του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου, περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών (FEG- ΕUROPEAN FEDERATION OF TOURIST GUIDE ASSOCIATIONS) στη Ρόδο από τις 19-24 Νοεμβρίου 2024 με σκοπό την υποστήριξη και ανάπτυξη των γραμμάτων και εν γένει της Παιδείας στην περιοχή μας. Δαπάνη για στυλό οικολογικό, μπουκάλια νερού BPA free με λουράκι, τσάντες από βαμβακερό καμβά, κορδόνια λαιμού συνεδριακά, στο πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου. Συνολική δαπάνη 3.087,60€ (ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου)

 

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διπλωματούχοι ξεναγοί από τη Δωδεκάνησο και από όλη την Ευρώπη, επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, ιστορικοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί επιστήμονες, φοιτητές της περιοχής μας και προσκεκλημένη θα είναι ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί η ιστορία όλων των περιόδων της Ρόδου και των Δωδεκανήσων, αναδεικνύοντας στους παρευρισκόμενους τον πλούσιο και τον πολύπλευρο πολιτισμό της περιοχής μας, ενώ παράλληλα ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τις εξειδικευμένες ανάγκες του ξεναγικού επαγγέλματος, όπως είναι μεταξύ άλλων η Τεχνική Ξενάγησης και Επικοινωνίας, η Τουριστική Νομοθεσία, οι Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, η Λαογραφία.

 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση των συμμετεχόντων, με την επιστημονική ενημέρωση, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας που τελικά οδηγούν στην εξέλιξή τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή της Δια Βίου Μάθησης, των επιστημών και την υποστήριξη και ανάπτυξη των γραμμάτων και εν γένει της Παιδείας στο νησί της Ρόδου και της Δωδεκανήσου γενικότερα. Η δράση αυτή θα προσφέρει στην περιοχή μας μια ποικιλόμορφη εκπαιδευτική εμπειρία και θα αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα στους συμμετέχοντες. Οι συνδιοργανωτές θα καλύψουν τις δαπάνες φιλοξενίας των συμμετεχόντων/ομιλητών του συνεδρίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 15.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%. Η ανωτέρω εξειδίκευση πίστωσης κρίνεται αναγκαία σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 105311/1003/02-08-2024 γραπτή εισήγηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και τα όσα αναλυτικά αναφέρονται σε αυτήν, λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά της εισήγησης καθώς και τα εξής παρακάτω: Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων πανώλης των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα και του κινδύνου εξάπλωσης σε περιοχές της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου, για την αποφυγή δημιουργίας μιας εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, η οποία συνιστά απρόβλεπτη κατάσταση ανωτέρας βίας, αλλά και για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις τις εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος πανώλης, απαιτείται η προμήθεια κτηνιατρικού υλικού και για τον λόγο αυτό ζητούμε την εξειδίκευση πίστωσης έως του συνολικού ποσού των δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

 

Η δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 072.5152α Δαπάνες πολιτικού σχεδιασμού και θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό της Π.Ε Δωδεκανήσου έως το ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

- Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να συνδιοργανώσει με τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκο,υ με το διακριτικό τίτλο «ΘΑΛΕΙΑ» την καθιερωμένη δράση «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας», η οποία θα διεξαχθεί στις 05-10-2024 με αφετηρία το Ενυδρείο Ρόδου. Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης συνολικού ποσού 6.000,00€ για την προμήθεια ρουχισμού (κοντομάνικα μπλουζάκια 500 τμχ., καπελάκια 50 τμχ.) και έντυπου υλικού (αφίσες, ενημερωτικό έντυπο (Brochure), Flying Banner με ενισχυμένη στρογγυλή βάση).