Εσπερίδα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda
Κως
09/10/2024

Με την παρουσία κυρίως παραγωγών πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Πυλίου εσπερίδα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda σε συνεργασία το Επαρχείου Κω και του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Δ.Α.Ο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Αγροτικό σύλλογο Κω.

Ομιλητές ήταν δύο γεωπόνοι,ο Χρήστος Αραπατζής , προϊστάμενος τμήματος Φυτουγειονομοκού ελέγχου του ΥΠΑΑΤ και ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εντομολόγος ερευνητής του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Ο λόγος της εσπερίδας ήταν η παρουσία ενός εντόμου, ενός μεγάλου οργανισμού καραντίνας που προσβάλλει μεγάλος εύρος φυτών από αγροστώδη και σολανώδη και άλλα φυτά με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για τους τρόπους αντιμετώπισης και τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Ο κ.Παπαχρήστος έκανε μια ενημέρωση για την λήψη των απαραίτητων φυτουγειονομικών μέτρων σύμφωνα με τον ΚΑΝ 1134/23 ενώ απ' την πλευρά του ο κ. Αραπατζής ενημέρωσε τους παραγωγούς για τον επιβλαβή οργανισμό Spodeptera Frugiperda για την βιολογία του οργανισμού και για τους τρόπους καταπολέμησης.

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ