Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης
Κως
02/07/2024

Οι δράστες εντοπίσθηκαν επ’ αυτοφώρω κατά τη διάρκεια μεταξύ τους αγοραπωλησίας κοκαΐνης

Κατασχέθηκαν -16- δενδρύλλια, «φιξάκι» ηρωίνης, -2- ζυγαριές, -2- θρυμματιστές, 1.022€, κ.α.

Συνελήφθησαν χθες (Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 37 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή – διακίνηση – αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχή και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, έπειτα από επισταμένη διερεύνηση υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες πρώτες πρωινές ώρες εντοπίσθηκαν οι δράστες σε πλατεία της Κω, τι στιγμή που ο 24χρονος προμήθευε τον 37χρονο με «φιξάκι» κοκαΐνης.

Άμεσα ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς ο 37χρονος, ενώ ο 24χρονος επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα διέφυγε οδηγώντας επικίνδυνα προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο.

 

Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε η μικροποσότητα κοκαΐνης, την οποία προμηθεύθηκε έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.

 

Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, ο 24χρονος εντοπίσθηκε στην κατοικία του, όπου ακολούθησε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:

 

· 16 φυτά κάνναβης σε φάση ανάπτυξης, μέσα σε γλάστρες

 

· 2 ζυγαριές ακριβείας

 

· 2 θρυμματιστές κάνναβης

 

· 2 μαχαίρα με λάμες 15 και 10,5 εκατοστών

 

· 2 κινητά τηλέφωνα

 

· 1.022,5 ευρώ

 

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια, καθώς και το δίκυκλο που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

 

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.