Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κατοίκων του Πυλίου στην πλατεία, για το θέμα του ποδοσφαίρου και της γενικότερης όχλησης από παρέες παιδιών
Τοπικά
04/07/2024

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Ιουλίου το απόγευμα η προγραμματισμένη συνάντηση κατοίκων του Πυλίου,  στην κεντρική πλατεία,  για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και αφορά το ποδόσφαιρο που παίζουν τα παιδιά και τη γενικότερη ενόχληση σε κάποια από τα καταστήματα εστίασης της πλατείας.

Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Σταμάτης Στούππος,  έβγαλε μια ανακοίνωση η όποια αναφερόταν στην απαγόρευση του ποδοσφαίρου στην πλατεία.  Αμέσως προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από παιδιά και γονείς και αποφασίστηκε η σημερινή συγκέντρωση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί λύση. 

Ο κ.Στούππος σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook σήμερα το πρωί, ανέφερε: "Μετά και τα τελευταία γεγονότα και την έκταση που έχει πάρει η "ανακοίνωση" μου ως αντιπροέδρου της κοινότητας Πυλιου, οφειλω να τοποθετηθώ, ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα.

Είναι γεγονός πως πριν λίγες ημέρες , τοποθέτησα σε διάφορα σημεία πέριξ της πλατείας τις εκτυπωμένες Α4 σελίδες όπως ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Στόχος αυτής μου της πράξης δεν ήταν σε καμία περίπτωση να αποτρέψω τα παιδιά από το να παίζουν στην πλατεία γενικότερα αλλά να παίζουν ποδόσφαιρο, δηλαδή παιχνίδι με μπάλα. Και αυτό γιατί αφενός υπήρξαν παράπονα από επιχειρηματίες της περιοχής ότι ενοχλούνται οι πελάτες, αφετέρου διότι όλο αυτό το διάστημα προκαλούνται εκτεταμένες ζημιές.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου Δεν θα υπονοούσα σε καμία περίπτωση ότι τα παιδιά δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο ή ότι δεν θα πρέπει να παίζουν γενικότερα. Όλοι με γνωρίζετε ως άνθρωπο. Και γνωρίζετε ότι και τα παιδιά αγαπώ και για τον τόπο μου νοιάζομαι. 

Παρόλα αυτά, αντιλαμβανόμενος την αναστάτωση που προκάλεσε η ανακοίνωση μου, ζητώ συγνώμη, αν αυτή παρερμηνεύτηκε. Για τον λόγο αυτό, προφανώς και ανακαλείται.Θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία παρόλα αυτά να συζητήσουμε όλοι μαζί δημοτική Κοινότητα, Δήμος, Αθλητικοί Σύλλογοι, γονείς για τη διασφάλιση ελεύθερων χώρων στα παιδιά μας για να μπορούν να παίζουν και να ψυχαγωγούνται ανεμπόδιστα."

Στα τοπικά ΜΜΕ, μίλησαν η κ.Σοφού Βάσω μέλος της Κοινότητας,  ο κ.Λαδικός Γιάννης Αντιπρόεδρος του ΑΠΕΛΛΗ, η κ.Καραθωμά μητέρα κοριτσιού που κατά τα λεγόμενα της το παιδί έλαβε άσχημη συμπεριφορά επειδή είχε ηχείο με μουσική και το ίδιο το 17χρονο κορίτσι, υποστηρίζοντας όλοι πως είναι απαράδεκτη η συγκεκριμένη απόφαση,  πως δεν προηγήθηκε συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου και πως τα παιδιά πρέπει να παίζουν ελεύθερα στην πλατεία, μακριά από κινητά και υπολογιστές. 

Ο κ.Αντώνης Δρόσος από τη μεριά του,  ιδιοκτήτης εστιατορίου,  υποστηρίζει πως δεν υπάρχει θέμα με τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία και πως κατανοεί απολύτως την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε μια φυσιολογική βάση,  χωρίς να παρενοχλούνται οι πελάτες του καταστήματος του, είτε με μπάλες στα τραπέζια τους,  είτε με δυνατή μουσική και άλλες παρόμοιες συμπεριφορές. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ