Αναζοπύρωση της φωτιάς στην Κω Ι Ενισχύονται τα εναέρια μέσα κατάσβεσης!
Κως
01/07/2024
Επί ποδός όλες οι δυνάμεις!

 

Η Φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι μετά του Σταυρού το Πέραμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,  λόγω των ισχυρών ανέμων,  αναζοπυρώθηκε και συνεχίζονται οι προσπάθειες απ' όλους τους εμπλεκόμενους για την κατάσβεση της.  

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπως και της πολιτικής προστασίας δήμου Κω, της αστυνομίας, του στρατού και πολλών εθελοντών. 

Η φωτιά  είναι ισχυρή, με τις πυροσβεστικές και τις άλλες δυνάμεις που συνδράμουν, να έχουν δύσκολο έργο λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του ανέμου που πνέει. 

Στο σημείο επιχειρούν είκοσι  πυροσβέστες, παρουσία του διοικητή της ΠΥ Κω , Γρηγόρη Μαυρίδη, εθελοντές και μέλη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου της Κω, μαζί με τον αντιδήμαρχο Σταμάτη Καμπουράκη και τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, με όλα τα μηχανήματα των εργοταξιών της Κω να  είναι επί ποδός . 

Συνολικά στη σημείο βρίσκονται  οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ  ήρθαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Ptz-2  τα oποία επιχειρούν μαζί με το ελικόπτερο , μιας και η φωτιά έφτασε τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ,  πέρασε το δρόμο και κατευθύνεται προς Καρδάμαινα,  ενώ δόθηκε η εντολή για εκκένωση των ξενοδοχείων του ομίλου Μήτση και του Λάνκα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έρχονται επιπλέον τρια αεροσκάφη του ιδίου τύπου από Αλεξανδρούπολη, επιπλέον 30 πυροσβέστες , μαζί  με τον Νο2 του πυροσβεστικού σώματος, όπως επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Ευστρατίου, υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Δωδεκανήσου!

 

  

Λίγο μετά τις 14:00 στάλθηκε μήνυμα 112 προληπτικής εκκένωσης της Καρδάμαινας με κατεύθυνση την Αντιμάχεια, με το παρακάτω μήνυμα:

Screenshot_20240701_143252_Viber.jpg

Σύμφωνα  με το επιχειρησιακό σχέδιο, γίνονται αντιπυρικές ζώνες, για να ελεγχθεί η φωτιά και να μην φτάσει στην κατοικημένη περιοχή της Καρδάμαινας!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ