Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στην ασφάλεια του οδικού δικτύου Ι Φωτίστηκαν 30χλμ επαρχιακής οδού Κω-Κεφάλου και Κω-Αγ.Φωκά
Κως
19/06/2024

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του υπεύθυνου των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκου Λυμπερόπουλου  ο  οποίος αναφέρθηκε  στα έργα αναβάθμισης και συντήρησης του οδικού δικτύου  της Κω.

Επισήμανε πως τα έργα έχουν ολοκληρωθεί αλλά  δεν έχουν παραληφθεί  και αφορούν στην αποκατάσταση και  συντήρηση του οδικού δικτύου Ασκληπιείο – Μαστιχάρι, αποκατάσταση σήμανσης επαρχιακού Κω-Κεφάλου, αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου Κω Θερμά και Κω- Κεφάλου , ενώ υπερ τόνισε τις δράσεις που αφορούν στο ασφαλές οδικό δίκτυο με την καταγραφή  και ομαδοποίηση όλων των επικίνδυνων σημείων, με την πολύτιμη συνδρομή του ινστιτούτου μεταφορών. 

Για το επαρχιακό δίκτυο σημείωσε πως τα έργα έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν παραληφθεί. Φωτίστηκαν 30χλμ επαρχιακής οδού, ενώ η τριετή συντήρηση  του οδικού δικτύου Κω και Νισύρου  προύπολογισμού  2,5 εκατ. βγήκε μη συμβατή η εργολαβία του αναδόχου, ενώ  όπως τόνισε, τώρα που  αποξενώθηκε ο  εργολάβος, τώρα  θα γίνει νέα ανάθεση του τεχνικού έργου του οδικού δικτύου.

Στη  βελτίωση βατότητας του επαρχιακού  οδικού άξονα Κως-Αεροδρόμιο, ο κ.Λυμπερόπουλος επισήμανε πως η μελέτη είναι  ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ  και βρίσκεται σε εξέλιξη . Σημείωσε δε πως έχουν ομαδοποιηθεί τα επικίνδυνα θέματα του οδικού δικτύου Κω ενώ  , σημείωσε πως δε δόθηκαν στοιχεία από την τροχαία της Κω.

Ρεπορτάζ