ΜΑΖΙ μας...Ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης -Καθαριότητα, Αντιπυρική περίοδο, ογκώδη, προσλήψεις
Κως
22/05/2024
Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv με τον Γιώργο Βενέρη μίλησε ο Καμπουράκης Σταμάτης Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας

1) Αυτή την στιγμή η υπηρεσία περνάει από τις πιο δύσκολες περιόδους.

"Αυτή την στιγμή η υπηρεσία περνάει από τις πιο δύσκολες περιόδους. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η εξωτερική βοήθεια - συνεργασία με τον ιδιώτη δεν έχει ξεκινήσει λόγω ενστάσεων. Ελπίζουμε τις επόμενες εβδομάδες να έρθει η συνεργασία από τον ιδιώτη. Όταν γίνει αυτό η αποκομιδή θα είναι σε καλύτερο επίπεδο. Να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που τώρα κάνουν μεγάλες προσπάθειες και δίνουν το 100% του εαυτού τους. Ζητώ την συνεργασία και την κατανόηση των επαγγελματιών, ξενοδόχων και εστιατόρων μέχρι να έρθουμε σε καλύτερο επίπεδο απλά και εκείνοι να τηρούν τους κανόνες"

2) Στα ογκώδη εύκολη λύση ο Δήμος. Ενώ θα έπρεπε ίδιοι να τα πάνε στην μονάδα ανακύκλωσης

"Όταν κάποιος έχει ογκώδη (σαλόνια, τραπεζαρία, καναπέδες, στρώματα) δεν πρέπει να τα αφήνει στο δρόμο η στην γωνιά στο σταυροδρόμι. Θα πάρει τον μεταφορέα και να του πάει ανάλογα τι είναι... κλαδιά η ογκώδη στην ειδική μονάδα ανακύκλωσης και εκεί να πληρώσει ότι στοιχίσουν και αντί να κάνουν αυτό οι πολίτες, πάνε στην εύκολη λύση τα παρατάνε να τα πάρει ο Δήμος με τον εργαζόμενο που για να τα μαζέψει και ταλαιπωρείται και δεν είναι και η υποχρέωση του να τα πάρει και να παίζει και το ρόλο του χαμάλη μέσα σε θερμοκρασία καλοκαιριού που φτάνει τους 40 βαθμούς. Το 2242 0 21111 το παίρνει μόνο για μικρή ποσότητα (Πολυθρόνα, καρέκλα) και συγκεκριμένα είδη όχι μπάζα και κατόπιν συνεννόησης"

3)H Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει αποδείξει ότι κάνει πάρα πολύ δουλειά"

"Όταν ζητάμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα λόγω μνημονιακών δευσμέσεων δεν μας τις εγκρίνουν. Και ήμαστε αναγκασμένη να τρέξουμε σε εξωτερική βοήθεια και δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο Ιδιώτης θα εποπτεύεται από εμάς. Για τις εποχικές προσλήψεις που πέφτουν μέσα Ιουλίου και τέλους Αυγούστου πιο το νόημα όταν έφυγε όλοι η καλοκαιρινή σεζόν"

4) Aντιπυρική περιόδου - Mας έδωσαν ένα "μπαλάκι" χωρίς να έχουμε πόρους

"Mας έδωσαν ένα "μπαλάκι" χωρίς να έχουμε τους αρμόδιους ούτε τους πόρους διότι η νομοθεσία έχει κενά. Πώς να καταγράψεις ηλεκτρονικά αυτά που θέλει το Υπουργείο πιά ακίνητα είναι σε δασώδη περιοχή η να εποπτεύσεις πιά έχουν καθαριστεί και δεν έχουν καθαριστεί να επιβάλλεις πρόστιμα. Το Υπουργείο μας δίνει την αρμοδιότητα άλλα χωρίς πόρους, στελέχη και τα κατάλληλα οχήματα για να μπορούμε να στηρίξουμε αυτό που μας ζητάει το Υπουργείο με τα 6 - 7 άτομα ;;  που είναι στο πράσινο ;"

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ