Κατερίνα Γαβαλά - "Θα έπρεπε το νοσοκομείο να είχε τηλεφωνείο. Οι Ιατροί είναι πολύ λίγοι. Φωνάζουμε μήνες"
Κως
21/05/2024

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv με τον Γιώργο Βενέρη μίλησε η Κατερίνα Γαβαλά - Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Κω για το Νοσοκομείο Κω

όπου η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και η τοπική κοινωνία φωνάζει ότι δεν πάει άλλο.

Η Κατερίνα Γαβαλά ανέφερε στην εκπομπή

"Δεν είναι δυνατόν στις 15 Μαϊου να μάθουμε αν θα έρθουν αποσπασμένοι εργαζόμενοι μέσα στο καλοκαίρι για να λειτουργήσουν ναι η όχι το δεύτερο ασθενοφόρο στο νησί μας.

Ο Ι.Σ. Κω έχει συναντήσει τον Υπουργό και έχει συντάξη έγγραφο πια πρέπει να τα κίνητρα ώστε αυτό το καλοκαίρι να μην τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και ενώ τα κάναμε όλα αυτά τώρα βλέπουμε να μετακυλίονται οι ευθύνες που έχει το Υπουργείο.

Από τον Ιανουάριο φωνάζουμε να έρθουν λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Για το περιστατικό στην Ιπποκράτους θα ήθελα να αναφέρω ότι έπαιρναν τηλέφωνα στα επείγοντα περιστατικά και δεν το σήκωναν, φυσικά και δεν θα το σηκώσουν αφού έχουν ασθενείς εκείνη την ώρα.

Θα έπρεπε το νοσοκομείο να είχε τηλεφωνείο όπως είχε πριν μερικά χρόνια για να διεκπεραιώνει ή να διαχειριστεί κάποια έκτακτα ζητήματα. Ούτε αυτό δεν υπάρχει...

Οι Ιατροί είναι πολύ λίγοι, στα πλυντήρια είναι δύο άνθρωποι για όλο το νοσοκομείο και οι μαίες δεν είναι πολλές...και είναι υποστελεχωμένο και το γυναικολογικό.

Οι νοσηλευτές είναι ένας, βάρδια σε κάθε κλινική κάθε μέρα, άρα απόγευμα και βράδυ δεν βγαίνει με αυτό τον φόρτο εργασίας.

Αν σε κάποιον συμβεί κάτι, είναι λάθος να παίρνει επείγοντα αλλά το σωστό είναι να τηλεφωνεί στο ΕΚΑΒ - 166 και αυτό θα του πει σε πόση ώρα θα έχει την δυνατότητα να έρθει το ασθενοφόρο στο σημείο που είναι ο ασθενής και μετά μεταφέρεται στο νοσοκομείο ώστε να του δοθούν οι καλύτερες ιατρικές φροντίδες που χρειάζεται ο ασθενής."

Ρεπορτάζ