Τεράστια η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα των ''Πολιτών της Κω'' για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους
Κοινωνικά
14/08/2021

Τεράστια και αναπάντεχη ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα της εθελοντικής οργάνωσης ''Πολίτες της Κω'' για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό τη διάθεσή τους στους πυρόπληκτους της χώρας μας.

Η επιλογή της ημέρας για την υλοποίηση αυτής της σπουδαίας κοινωνικής δράσης δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς σήμερα είναι η παραμονή της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η αγάπη και η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες με αυτές τις άγιες μέρες.

Πολλοί οι εθελοντές που έσπευσαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζηπαρίου για να συνδράμουν την προσπάθεια των ''Πολιτών της Κω'', που ήταν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής δράσης και οι οποίοι δεν περίμεναν τόσο μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο του νησιού μας.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας που συνεισέφεραν σήμερα είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη για την προσωπική υγιεινή αλλά και ζωοτροφές, ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα λόγω της περιπέτειας που βίωσε πρόσφατα η Κως με τη φωτιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Μπορεί η έκταση των ζημιών να ήταν περιορισμένη, η σκέψη όμως ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν λάβει δυσάρεστη τροπή κινητοποίησε τους συμπολίτες μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προϊόντα που συνελέγησαν σήμερα το απόγευμα στο Ζηπάρι τοποθετήθηκαν σε φορτηγά και θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας, με την ευχή η Παναγία μας που τιμάται αύριο 15 Αυγούστου να τους δίνει υγεία και δύναμη ώστε να ξεπεράσουν το κακό που ήρθε στη ζωή τους. 

Το γήπεδο Ζηπαρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, συνοδευόμενος από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Κω, Σταματία Κανταρζή, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στους νέους εθελοντές του νησιού για την υπέροχη πρωτοβουλία τους.

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ