oLEP : O νέος χρυσός κανόνας μετά απο πενήντα σχεδόν χρόνια στήν Ουρολογία . Εχει εισαχθεί στο Τμήμα των ιατρών ως επέμβασις εκλογής για την θεραπεία αδένων ανεξαρτήτως μεγέθους έως και 200cc , καθώς η ομάδα διαθέτει απο τα πρώτα Low Power Holmium Lasers στην Αθήνα , έχοντας αντιμετωπίσει δεκάδες ασθενείς με επιτυχία.

Η χαμηλή ενέργεια και συχνότης του Laser προσαρμόζεται στην ανατομία του κάθε ανδρός ξεχωριστά και επιτυγχάνει πλήρη εκπυρήνιση του αδένος και εντελώς αναίμακτα , απωθώντας ευγενικά τον ιστό όπως ακριβώς αφαιρείται το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού απο τήν κάψα του ,γεγονός αδύνατον για τις παλαιές τεχνικές και καθιστώντας μηδενική την πιθανότητα επιπλοκών και επανεπεμβάσεων .

Διατηρείται ο ιστός για βιοψία και διάγνωση επειδή ακριβώς δεν απανθρακώνεται , δεν χρειάζεται διακοπή της αντιπηκτικής αγωγής σε άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα , διατηρείται η στύσις και δίδεται ειδική μνεία στην διατήρηση των εκσπερματιστικών πόρων , ο δε ασθενής απελευθερώνεται εντός πενταώρου χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα καύσους και συχνουρίας όπως στο παρελθόν .

Είναι μια υψηλά εξειδικευμένη και ασφαλής τεχνική που απαιτεί ειδική και παρατεταμένη εκμάθηση και λογω τών τεχνολογικών της απαιτήσεων από την στιγμή που διενεργείται σε κέντρα που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία και βιοιατρικό εξοπλισμό αιχμής , αποτελεί πραγματικά μια ευεργεσία για τον ασθενή . Οι άνδρες στην χώρα μας πλέον θα πρέπει να ενημερώνονται , να διεκδικούν και να επιλέγουν πάντοτε με την υποστήριξη των ιατρών τους , την πλέον εξατομικευμένη και προσφιλή θεραπεία για τον καθένα εξ’αυτών .