Σχολεία: Από τις 12 Απριλίου σχεδιάζεται η επανεκκίνηση με self test
Κοινωνικά
01/04/2021

Το άνοιγμα των σχολείων από τις 12 Απριλίου με self test προανήγγειλε η κυβερνητικές εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με προοπτική της έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ (self test).

Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι ειδικοί εμφανίστηκαν αρνητικοί σε αυτό το στάδιο, ωστόσο θα μπορούν να λάβουν σχετική απόφαση μόνον εφόσον αφορά ορισμένες τάξεις και συγκεκριμένα τη Γ΄ Λυκείου.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο στην παρούσα φάση αποτελεί η 12η Απριλίου, με το βάρος να πέφτει σε γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα στην τελευταία τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω Πανελλαδικών.  

Πάντως, η επιστροφή μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με υποχρεωτική διενέργεια self test κάθε Δευτέρα, ενώ σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας περιγράφεται ότι η υποβολή σε τεστ για τον κοροναϊό θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε σχολεία, πανεπιστήμια και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές.

Μεταγενέστερα αναμένεται να εξεταστεί το ζήτημα των δημοτικών, που, όπως έχει διαμηνυθεί συνδέεται περισσότερο και με την αυξημένη κινητικότητα των γονέων που συνοδεύουν τους μαθητές στις σχολικές μονάδες, σε αντίθεση με γυμνάσια και λύκεια.