Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα - Τι ισχύει με το πέταγμα χαρταετού
Κοινωνικά
11/03/2021

Πέταγμα του χαρταετού:  sms με κωδικό 6 στο 13033

Ακριβώς όσα μέτρα ίσχυαν για τις υπόλοιπες καθημερινές εντός αυστηρού lockdown θα ισχύουν και για την Καθαρά Δευτέρα. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία κυβερνητική εντολή για κλείσιμο των πάρκων της χώρας τη συγκεκριμένη μέρα, ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε αυτά με όχημα εφόσον ανήκουν σε διαφορετικό δήμο από αυτόν που κατοικεί ο κάθε πολίτης.

Επομένως και την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και επιτρέπουν μετακίνηση από δήμο σε δήμο μόνο εάν αυτή γίνεται χωρίς αυτοκίνητο, δηλαδή πεζή ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ειδική απαγόρευση για το πέταγμα χαρταετού, ωστόσο, οι κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι εάν κάποιος πολίτης πιαστεί σε έλεγχο να μετακινείται εκτός δήμου με αυτοκίνητο για να πετάξει χαρταετό θα του κοπεί πρόστιμο.

Παράλληλα υπάρχει σύσταση των αρμοδίων προς τους πολίτες να ακούσουν τις συστάσεις των ειδικών και να μην σημειωθούν εικόνες συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα για να μην υπάρξει επιπλέον διασπορά του κορονοϊού.

 

Πηγή: www.ethnos.gr