Με πλήθος κόσμου ο εσπερινός και το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Φανούριο στο Μαστιχάρι
Κοινωνικά
26/08/2024

Με την δέουσα λαμπρότητα και με πλήθος προσκυνητών που κατέκλυσαν το Ιερό εξωκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου εν το Ρόδω στο Μαστιχάρι εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του.

Αρκετοί πίστοι απ’ όλο το νησί και απόδημοι κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά τον αύλειο χώρο του ναού ενώ και φέτος ήταν εκατοντάδες οι Φανουρόπιτες αλλά και οι αρτοκλασίες για σήμερα και αύριο που έφεραν προς τιμήν του Αγίου. 

Επί Τουρκοκρατίας σε ειδικές ανασκαφές, ανεβρέθηκε η εικόνα του μέχρι τότε άγνωστου Αγίου, η οποία έφερε γύρω της, δώδεκα παραστάσεις από το σκληρό μαρτύριο, του μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου. Μετά από πολλές προσπάθειες, ο τότε Μητροπολίτης Ρόδου, Νείλος, κατάφερε να πείσει τον Τούρκο Διοικητή, να του επιτρέψει να πάρει την εικόνα και να αναγείρει Εκκλησία, στο όνομα του νεοφανούς Αγίου Φανουρίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε γλέντι μέχρι αργά με την ορχήστρα να αποτελείται από τους Δημήτρη Πέτρου, Νίκο Παρβάκη, Νίκο Τσατσακλά, Μανώλη Τσακίρη και Γιώργο Καλαϊτζή.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ