Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (Παναγίτσα)
Κοινωνικά
22/08/2024

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εννιά ημέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας (Παναγίτσας) Φανερωμένης στην πόλη της Κω.

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης  στη Θεία Λειτουργία  όπου χοροστάτησε  ο  Μητροπολίτης Αγκύρας κ.κ Ιερεμίας κήρυξε και το Θείο λόγο, συμπαραστατούμενος από τον Γεν. Αρχιερατικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη, τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο, Ιερατικό Προϊστάμενο του ΙΝ της Παναγίας, τους Αρχιμανδρίτες π. Ιωακείμ Οικονομικου, π. Σοφρωνιου τον π. Περικλή Κιάρη, τον π. Κωνσταντίνο Καματερό, τον π.Αναστασιο Γιώτη, π.Ιωαννη Βαγιανό Κωστογλου και π. Αναστάσιο Τσουκνιά. 

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες με Πρωτοψάλτη τον καθηγητή Γεώργιο Σακέλλη, ο Νικόλαος Ματσούκας, ο Γιώργος Σανιδάς, ο Νικόλαος Παπαθωμάς κ.α.

Παρόντες ήταν  λιγοστοί εκπρόσωποι των τοπικών και ένστολων αρχών αλλά αρκετός κόσμος που προσήλθε από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει την Παναγία και να ανάψει ένα κερί.Πλήθος κόσμου συρρέει από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να προσκυνήσει στα μοναστήρια την μητέρα του Θεού.

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ