Σε εξέλιξη ο προγραμματισμός πλυσίματος δρόμων και κάδων στο ιστορικό κέντρο της Κω
Κοινωνικά
26/07/2024
Ενεργοποιήθηκε δεύτερο απογευματινό δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο

Με επτά  οδοκαθαριστές από τη ΔΥΠΑ, ενισχύθηκε η υπηρεσία Καθαριότητας, ενώ σε λίγες  εβδομάδες η υπηρεσία θα ενισχυθεί με συμβασιούχους , επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Σταμάτης Καμπουράκης ο οποίος τονίζει πως ενεργοποιήθηκε και  δεύτερο απογευματινό δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο  λόγω των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο προγραμματισμός πλυσίματος δρόμων και κάδων στο ιστορικό κέντρο της Κω .

Αναφορικά με την καθαριότητα της πόλης, ο κ.Καμπουράκης  επισήμανε  πως είμαστε σε καλό επίπεδο όχι όμως όσο θα ήθελε αφού υπάρχει η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό. Στις σαράντα περιοχές οδοσάρωσης της πόλης, υπάρχουν δεκαπέντε οδοκαθαριστές  οι οποίοι δεν επαρκούν και αναμένεται να ενισχυθούν με τους συμβασιούχους, τις επόμενες εβδομάδες.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τον εργολάβο,  ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως στις αρμοδιότητες του, είναι η αποκομιδή απορριμμάτων στα ξενοδοχεία και επικουρικά όπου υπάρχει ανάγκη , συνδράμει και ο εργολάβος. Από την πλευρά της η προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας κ.Τσιρπανλή, έκανε έκκληση στους επαγγελματίες να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα χωρίς συνεννόηση με την υπηρεσία και  να συμπιέζουν τις κούτες και να τις εναποθέσουν δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ