Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κω, με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece, παρουσία εκπροσώπων των επαγγελματικών Φορέων
Κοινωνικά
18/07/2024

Συνάντηση εργασίας με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece Γιώργο Βήλο Γενικό διευθυντή Ανάπτυξης και την  διευθύντρια Marketing & Development Manager Κατερίνα Πολλάτου είχε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κω, ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, παρουσία της επάρχου Κω Νισύρου κ.Ντίνας Σβύνου, της αντιδημάρχου Τουρισμού κ.Ματίνας Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, του προέδρου του ΕΒΕΔ Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου και του διευθυντή του ΚΩΑΝ Πέτρου Πικιώνη.

Το παρόν έδωσαν οι φορείς: Ένωση Ξενοδόχων Κω κ.Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης, Πρόεδρος τουριστικού τμήματος ΕΒΕΔ Δωδ/σου Δημήτρης Σαράντης, Γ.Γ Εμπορικού συλλόγου Κω Δημήτρης Κώστογλου, εκπρόσωπος των ταξί Κω κ. Τρουμούχης, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ  Αριστείδης Μαραγκός, ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Κώστας Κουρούνης και ο Στέφανος Γραμμένος Πρόεδρος του Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων Δωδεκανήσου. 

Στην συνάντηση , η κ.Πολλάτου, παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη έρευνα σε δείγμα 8.000 επιβατών, που αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική του αεροδρομίου της Κω, τις προκλήσεις νέων αγορών που συμπεριλαμβάνουν άμεσα ή έμμεσα, την συνεργασία με τους Φορείς του νησιού. 

Μεταξύ άλλων, ο κος Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, σημείωσε πως η άνοδος των αφίξεων αντανακλά την ανταγωνιστικότητα της Κω ως τουριστικό προορισμό  και ανέφερε: «η Κως έχει υψηλές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης και απαιτείται να μπει μια δέσμη μέτρων που θα οδηγήσουν την Κω ψηλότερα , με ενέργειες , ανταλλαγή στατιστικών στοιχείων  και κοινές δράσεις . Επισήμανε πως η fraport επιδιώκει πάντα ευρείες  συναντήσεις  με τους τους φορείς  των 14 αερολιμένων, ενώ αναφορικά με την Κω, επισήμανε πως  υπήρξε σύμπνοια απόψεων.  Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη  αν θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, ο κ. Βήλος επισήμανε πως ναι θα υπάρξουν.

Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε πως η συνάντηση εργασίας ήταν παραγωγική, θα υπάρξει ποιοτική σύγκριση των δεδομένων που παρουσιάστηκαν στην έρευνα από την κ.Πολλάτου και υπογράμμισε πως η συνεργασία με την Fraport ξεκίνησε από την ανάληψη των καθηκόντων του, ίσως είναι ο μόνος δήμαρχος όπως του επισημάνθηκε από τα στελέχη της εταιρείας ,που επισκέφθηκε τα γραφεία της Αθήνας για συνάντηση με τα στελέχη. Σημείωσε πως η η συναντήσεις  που θα ακολουθήσουν θα είναι δύο. Μια απολογιστική τον Οκτώβριο και μία  πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.   Στις δηλώσεις του επισήμανε« κρατάμε από την συνάντηση εργασίας την συνεργασία, την ομοιογένεια  και τη θετική διάθεση που λειτουργούν ως υπεραξία στην επιχειρηματικότητα και στην τοπική αυτοδιοίκηση» . Αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, τόνισε πως αυτά θα αξιολογηθούν ποιοτικά και θα ληφθούν αποφάσεις.   

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης , οι φορείς είχαν την ευκαιρία  να ανταλλάξουν απόψεις,  να θέσουν αιτήματα προς επίλυση, να κάνουν αναφορές σχετικά με τη διαχείριση της τουριστικής ζήτησης ,τις νέες τάσεις, αλλά και τις προκλήσεις, της επόμενης ημέρας.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ