Προφυλακίστηκε ο Μαροκινός που επιτέθηκε με μαχαίρι σε Πακιστανό στo Πυλί
Κοινωνικά
12/07/2024

Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία του, ο 31χρονος αλλοδαπός από το Μαρόκο που προσπάθησε να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι, 26χρονο Πακιστανό, στην Κω, ενώ ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η 35χρονη αλλοδαπή από την Αλγερία, συγκατηγορούμενή του.

 

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος, στις 9 Ιουλίου προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Κω για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 31χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

 

Εκτός από τον φερόμενο ως δράστη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω είχαν συλλάβει για την υπόθεση και μία 35χρονη από την Αλγερία η οποία πήρε το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει ο 31χρονος και το πέταξε σε ένα παρτέρι, προκειμένου να μην εντοπιστεί από τους αστυνομικούς! Και η αλλοδαπή απολογήθηκε μαζί με τον 31χρονο Μαροκινό και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα φαίνονται να ξεκίνησαν δέκα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ την περασμένη Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πυλί, στην Κω. Εκεί φέρεται να ξεκίνησε ο διαπληκτισμός των δύο ανδρών, ο οποίος συνεχίστηκε σε πλατεία όπου και ο 31χρονος από το Μαρόκο τραυμάτισε πέντε φορές με μαχαίρι τον Πακιστανό, και ειδικότερα στην αριστερή του μεριά σε πόδι, χέρι, αυτί και στο αριστερό μέρος της πλάτης του καθώς και κοντά στο μέρος της καρδιάς.

 

Ο Πακιστανός κατάφερε, αν και τραυματισμένος, να μετακινηθεί και να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο Μαροκινός τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί τελικά λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή παιδική χαρά, όπου και πίσω από παρτέρι, στην ίδια περιοχή, είχε πετάξει η 35χρονη από την Αλγερία το μαχαίρι.

 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι ενώ ο 26χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Κω.

Εξεταζόμενος προανακριτικά ο Μαροκινός, ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζεται με τον Πακιστανό και πως δεν ήταν αυτός που τραυμάτισε με μαχαίρι, αλλά κάποιο άλλο άτομο. Πως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους φέρεται να ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του και ο 26χρονος Πακιστανός, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών και εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό, όπου ανατρέπουν τις καταθέσεις των δύο ανδρών.

rodiaki.gr